Kış sofralarının vazgeçilmez ve en sevilen balıklarından biri olan hamsi, sadece sağlıklı değil, aynı zamanda lezzetli bir seçenektir. İşte hamsi kuşu tarifi ile bu nefis balığı farklı bir şekilde değerlendirme fırsatı bulacaksınız. Kılçıkları özenle alınmış, iç malzemelerle zenginleştirilmiş hamsi kuşu, misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunuyor.
Malzemeler:
- 1 kilogram hamsi
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1/2 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Hamsileri Kızartmak İçin:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri dikkatlice fileto haline getirin. Ardından bol su ile yıkayıp, fazla suyu kağıt havlu yardımıyla nazikçe alın.
- Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını da kıyın. Kuru soğanı da diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde ince doğrayın.
- Doğranmış yeşillikleri, kuru soğanı, mısır ununu, naneyi, tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede güzelce karıştırın.
- Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa yerleştirin. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan ekleyip diğerini onun üzerine kapatın. Böylece iki hamsi birbirine yapışarak yassı köfteler haline gelsin.
- Yumurtaları derin bir kasede güzelce çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa serin.
- Hazırladığınız hamsi kuşlarını önce çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayarak derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında altın rengi alana kadar kızartın.
- İsterseniz, hamsi kuşlarını ızgarada da ters yüz ederek, yağ kullanmadan pişirme seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Sıcak sıcak, sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Afiyet olsun!