Kedidili bisküviler ile hazırlayacağınız bu muhteşem pasta, hem görsel hem de lezzet açısından harika bir tatlı olacak. İster doğum günleri için özel bir tatlı olarak tercih edin, ister günlük tatlı ihtiyacınızı karşılamak için yapın; bu pasta herkesin beğenisini kazanacaktır. İşte kedidili pasta için gerekli malzemeler ve tarifi:
Malzemeler:
- 1,5 paket kedidili bisküvi
- 15-20 adet taze çilek
- 100 gram fındık krokan
- 100 ml. krem şanti
Krema için:
- 500 ml. süt
- 4 adet yumurta sarısı
- 150 gram toz şeker
- 80 gram tereyağı
- 100 gram un
- 1/2 adet çubuk vanilya (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, yumurta sarılarını ve şekeri bir çırpıcı ile, hacimlerinin iki katına çıkana kadar çırpın. Ardından, unu ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edene dek tekrar karıştırın.
- Sütü orta boy bir tencereye alın ve vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, içindeki taneleri süte ekleyin.
- Süt kenarlardan kaynamaya başladığında, yumurta ve şeker karışımından bir kepçe alarak süte ekleyin. Bu işlem, karışımların ısılarını eşitleyecektir.
- Yumurtalı karışımı hızlıca süt karışımının üzerine dökün ve sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp, tereyağını ekleyin ve iyice çırparak eritin.
- Krema soğuduktan sonra, bitkisel krem şantiyi ekleyerek güzelce çırpın. Bu, krema kıvamını hafifletmeye yardımcı olacaktır.
- 18 cm’lik yuvarlak bir pasta kalıbına, önce kenarlara kedidili bisküvilerini dizerek başlayın.
- Alt tabana da kedidilleri yerleştirdikten sonra, hazırladığınız kremayı dökün ve eşit şekilde yayın. Üzerine taze çilekleri ve fındık krokanı serpiştirin, ardından tekrar kedidili bisküvileri ile kaplayın.
- Bu aşamayı iki kez tekrarlamanız yeterlidir; böylece kat kat lezzetli bir pasta elde edeceksiniz.
Hazırladığınız kedidili bisküvili pasta, soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilebilir. Şimdiden afiyet olsun!