- Tür: Çiğ
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 60+ dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 kilogram olgun kavun
- 1 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Kavunlu Sorbe Nasıl Hazırlanır?
1. adım: Kavunu dikkatlice ikiye bölün. Ardından kabuğunu soyun ve çekirdeklerini iyice temizleyin.
2. adım: Kavunu, küçük parçalar halinde kesip bir blendera yerleştirin. Pürüzsüz bir püre haline gelene kadar karıştırın.
3. adım: Püre haline gelen kavuna suyu, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
4. adım: Hazırladığınız karışımı geniş bir cam kaseye dökün. Kaseyi dondurucuya yerleştirin ve 1 saat arayla çıkartıp karıştırın. Bu işlemi toplamda 3 kez tekrarlayın.
5. adım: Son olarak, sorbenizi en az 12 saat dondurucuda bekletin ki, kıvamı tam olsun.
Son adım: Kavunlu sorbeniz hazır! Buz gibi serin ve tatlı bir lezzet için kaselere alarak afiyetle servis edebilirsiniz.