Kahvaltıların ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mayasız simit poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu pratik tarif sayesinde sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis bir atıştırmalık elde edeceksiniz. Misafirlerinize veya sevdiklerinize kolayca yapabileceğiniz bu poğaçayı mutlaka denemelisiniz. İçi yumuşacık, dışı ise çıtır çıtır susamla kaplı olan bu lezzet, herkesin beğenisini kazanacak!
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 silme yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (1,5-2 su bardağı kadar)
İç harcı için:
- Kaşar peyniri
- Dil peyniri
- Beyaz peynir
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı beyaz susam
Nasıl yapılır?
- Öncelikle susamı teflon tavada kısık ateşte kavurarak hafif bir renk almasını sağlayın.
- Pekmez ile suyu bir kapta iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
- Tüm sıvı malzemeleri derin bir kaba alarak üzerine kabartma tozunu ekleyin. Ardından azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde bastırarak ortasına peynir koyun ve hamuru ters çevirin.
- İlk olarak hazırladığınız pekmezli su karışımına batırın, ardından susama bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları dizin.
- Kalan hamura da aynı işlemi uygulayarak tüm hamuru değerlendirin.
- Poğaçaların üzerine bıçak yardımıyla 3 çizik atarak 190 derecede üzeri altın rengini alana kadar pişirin.
Afiyet olsun!