Fırın kullanmadan, sadece tavada kolayca hazırlayabileceğiniz, içi damla çikolatalı ve tereyağlı muhteşem bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu pratik tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz lezzetli atıştırmalıklar hazırlamanıza yardımcı olacak. İşte fırın olmadan tavada yapabileceğiniz kurabiye tarifi:
Malzemeler:
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, orta boy bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Mikserle tereyağını kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Daha sonra toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar yaklaşık 5 dakika kadar orta hızda çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları teker teker ekleyin ve her bir yumurtayı ekledikten sonra karışımı güzelce çırpın.
- Karışıma kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Son olarak, damla çikolataları ekleyin ve hamuru iyice yoğurarak çikolataların hamura dağılmasını sağlayın. Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Eğer vaktiniz kısıtlıysa, 15-20 dakika kadar da dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve demir döküm tavanızı hafifçe tereyağı ile yağlayın. Hamuru tavaya elinizle bastırarak veya merdane yardımıyla eşit kalınlıkta yayın.
- Tavanızı 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin altı hafif pembeleşene kadar pişmesine dikkat edin.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin.
Püf Noktası:
Hazırladığınız kurabiye hamurunu buzdolabında bir gece kadar bekletirseniz, kurabiyeleriniz daha da lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun!