Tulumbacı Tatlısı: Klasik Sütlü Lezzet
Klasik sütlü tatlılar arasında yer alan tulumbacı tatlısı, mutlaka her mutfakta denemesi gereken bir lezzettir. Kolayca temin edilebilen malzemeleri ve pratik hazırlanış şekli sayesinde bu tatlıyı deneyen herkesin beğenisini kazanır. Hafif içeriği ve sütün eşsiz lezzeti sayesinde her zaman tercih edilebilecek bir tatlı olma özelliğine sahiptir. Tulumbacı tatlısı, sütlü tatlı tarifleri arayanların seveceği ve sık sık tercih edeceği bir tarif olarak öne çıkmaktadır.
Peki, tulumbacı tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylı tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Nasıl yapılır?
- Öncelikle tel şehriyeleri tereyağında, hafifçe sararana kadar kavurun.
- Ayrı bir derin kasede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilyayı çırparak iyice karıştırın.
- Kavrulmuş şehriyeleri bu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Karışım kaynamaya başladıktan sonra dövülmüş fındıkları ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Ardından karışımı soğumaya bırakın.
- Bir borcamı hafifçe ıslatın ve hazırladığınız tatlıyı borcama dökün.
- Üzerine hindistan cevizini serpiştirerek tatlınızı tamamlayın. Son olarak, buzdolabında birkaç saat soğutun ve ardından servis yapın.
Afiyet olsun!