- Fırında
- 6+ Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 40 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına:
- Antep fıstığı
Sütlü şerbeti için:
- 1 litre süt
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Kakao
- 1 paket rendelenmiş sütlü çikolata
Soğuk Baklava Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle şerbeti hazırlamak için, sütü ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın.
2. adım: Karışım kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin ve şerbetin soğuması için bir kenara bırakın.
3. adım: Küçük bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Ardından sıvı yağı ekleyin ve iyice karıştırın.
4. adım: Baklavanın yufkalarını tepsinin boyutuna göre dikkatlice kesin. Kestiğiniz parçaları kullanırken aralarına yağ sürmeyi unutmayın.
5. adım: Geniş bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve 25 kat yufkayı, her katın arasına yağ sürerek üst üste dizin.
6. adım: 25. katın üzerine, önceden hazırladığınız iç malzemesini (Antep fıstığı) serin.
7. adım: Kalan yufkaları aynı şekilde tepsinin üzerine yerleştirerek katları tamamlayın.
8. adım: Baklavayı eşit şekilde kesin ve kalan yağ karışımını da üzerine sürerek lezzetini artırın.
9. adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, baklavanın üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
10. adım: Pişen baklavayı fırından çıkarır çıkarmaz, üzerine soğuk şerbetinizi dökün ve en az 5-10 dakika dinlenmeye bırakın.
Son adım: Dinlenen baklavanın üzerine kakao ve rendelenmiş sütlü çikolatayı serpiştirerek şık bir görünüm elde edin. Son olarak, buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!