Kayısılı Bademli Kek
- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Malzemeler:
- 1 su bardağı beyaz un
- Yarım su bardağı badem unu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı şekersiz badem sütü
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı saf badem özü
- 5-6 adet taze kayısı
- 1 çorba kaşığı kayısı reçeli
Kayısılı Bademli Kek Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. Kelepçeli kek kalıbını hafifçe yağlayarak hazır hale getirin.
2. adım: Geniş bir kapta beyaz un, badem unu, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu bir araya getirerek iyice karıştırın.
3. adım: Karışıma şekersiz badem sütü ve elma sirkesini ekleyin, ardından çırpmaya başlayın. Zeytinyağını ve badem özünü ilave ederek, tüm malzemelerin güzelce birleşmesini sağlayın. Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
4. adım: Taze kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve kayısıları ortadan ikiye bölerek, kek hamurunun üzerine, kesik tarafı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Kekinizi önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
5. adım: Kekin pişirme süresinin son 2 dakikasında, küçük bir kapta kayısı reçelini bir çay kaşığı sıcak su ile iyice çırpın. Kek fırından çıkar çıkmaz, hazırladığınız kayısı reçelini bir fırça yardımıyla kekin üzerine sürün. Ancak, kayısılara gelmemesine dikkat edin.
6. adım: Kekinizi tekrar fırına koyun ve açık altın rengine dönene kadar, 10 ila 15 dakika daha pişirin.
Son adım: Kek kalıbını bir tel rafa aktararak, keki 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonra kalıbın kenarlarını dikkatlice çıkarın ve keki yaklaşık 30 dakika boyunca tel ızgara üzerinde tamamen soğutun.
Afiyet olsun!