Adana’nın sıcak yaz günlerinde serinletici bir tatlı olarak öne çıkan bici bici, hem lezzeti hem de sunumu ile dikkat çekiyor. Geleneksel malzemelerle hazırlanan bu tatlı, gıda boyası kullanmadan vişne suyu ile daha sağlıklı bir alternatif sunuyor. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu nefis bici bici tarifi için ihtiyacınız olan malzemeleri ve adım adım yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.
Malzemeler:
- 200 gram vişne veya 200 ml vişne suyu
- 2,5 su bardağı su (şerbet için)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (şerbet için)
- 4 su bardağı su (nişasta karışımı için)
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker (nişasta karışımı için)
Bici bici nasıl yapılır?
- Öncelikle bir tencereye 2,5 su bardağı suyu koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekleyin ve vişneleri ilave edin. Karışımı iyice harmanlayın.
- Tencereyi ocağa koyun ve karışımı 10 dakika boyunca kaynatın. Bu, vişnelerin aromasını suya geçirecektir.
- Başka bir tencereye 4 su bardağı suyu alın. Üzerine 5 yemek kaşığı şekeri ve 4 yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyin. Karışımın topaklanmaması için çırpma telini kullanarak iyice çırpın.
- Hazırladığınız nişasta karışımını ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladığında yaklaşık 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatın.
- Pişirdiğiniz muhallebiyi fırın kabına dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından dondurucuda 3-4 saat boyunca dinlendirin.
- Aynı şekilde, vişne suyunun yarısını da soğuduktan sonra buzlukta dondurun.
- Dinlenen ve sertleşen muhallebiyi küçük parçalar halinde kesin. Bu parçaları dondurma bardaklarına veya kaselere yerleştirin.
- Üzerine kaynayan ve soğuyan vişne suyunu dökün. Vişne suyunu, parçalanmış muhallebinin 1 parmak altında kalacak şekilde bardaklara doldurun.
- Son olarak, buzluktan çıkardığınız ve buz haline gelen vişne suyunu en üste yerleştirin. Buzu dövebilir veya rendeleyerek kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!