Bol peynirli ve kaşarlı olan Adana böreğini evde denemeye ne dersiniz? Kolayca ulaşabileceğiniz malzemelerle, sofranızı bu eşsiz lezzetle şenlendirebilirsiniz. Yufka açma zahmetine girmeden, baklavalık yufka kullanarak, dışarıda yediğiniz Adana böreğini aratmayacak bir tarif hazırlayabilirsiniz. Peki, bu nefis böreği nasıl yapacağız? Gelin, birlikte adım adım inceleyelim…
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 1,5 adet normal yufka
- Tost peyniri, kaşar peyniri, dil peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Ayçiçek yağı
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- Ayçiçek yağı
Adana böreğinin yapılışı:
- İlk olarak, derin bir kaba tereyağını ve 2 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağını ekleyip eritin.
- Ayrı bir kapta tuz ve karabiberi karıştırarak 1 su bardağı sütü ilave edin.
- İçine 2 yumurtayı kırarak çırpın ve ardından biraz sıvı yağ ekleyin.
- Baklavalık yufkayı erittiğiniz tereyağlı karışımın içine yerleştirip etrafını kaplayın.
- Diğer yufkaları parçalara ayırarak köşede bekletin. Tost peynirini yufkayla sarmaladığınız tencerenin tabanına yerleştirin.
- Ardından, kaşar ve dil peynirini de eklemeyi unutmayın.
- Normal yufkayı içine yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu güzelce yayın ve aralarına kaşar ve dil peynirini katman katman yerleştirerek her katına sos ekleyin.
- Son işlem olarak, yeniden kaşar peynirlerini ekleyip normal yufka ile üzerini kapatın ve elinizle bastırın.
- Bıçakla daireler oluşturacak şekilde kesin ve fazlalık hamurlardan kurtulun. Üzerine sadece yağ sürün, bıçakla parçalara ayırın.
- Kısık ateşte pişirmek için ocağın altını açarak böreği sallaya sallaya pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra, böreğiniz sunuma hazır hale gelecektir.
Püf noktası: Peynirin kalitesi, böreğin uzaması ve lezzeti açısından son derece önemlidir. Şimdiden afiyet olsun!