Hem kadınların hem de erkeklerin her yaşta karşılaştığı en büyük kozmetik sorunlardan biri olan vücut kontur bozuklukları, liposuction uygulamalarıyla çözüme kavuşmuştur. Teknolojinin ilerlemesi, yağların dışarı alınmadan önce eritilmesinin verimliliğini artırmış ve lazer yardımı ile sağlanan cilt sıkılaşması, ameliyat sonrası en büyük sorunlardan biri olan düzensiz cilt görünümünü ve sarkmaları ortadan kaldırma potansiyeli taşımaktadır. Bu durum, lazer yardımlı liposuction işleminin en büyük avantajlarından birini oluşturur.
Lazer yardımlı liposuction’ın diğer faydaları arasında; komplikasyon riskinin daha düşük olması, şişlik ve morluk gibi ameliyat sonrası bulguların daha az görülmesi, iyileşme süresinin kısalması ve korse kullanım süresinin azaltılması yer almaktadır.
Uygulama Alanları
Vücudun yağ depolayan her bölgesine uygulanabilen bu prosedür, bölgenin genişliğine göre lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilebilmektedir. İşlemin hedef aldığı alanlar arasında gıdı, kol, karın, bel, meme, bacak, kalça, sırt ve diz içleri bulunmaktadır.
Lazer Liposuction Nasıl Uygulanır?
Lazer liposuction işlemi, üç aşamadan oluşmaktadır. İlk olarak, açılan küçük deliklerden lazer probu ile yağ hücrelerini bertaraf etmek için gerekli olan enerji verilir. Ardından, liposuction uygulanan bölgeye hemen sonrasında tekrar lazer uygulanarak cildin sıkılaştırılması ve toparlanması sağlanır. Bu ilk aşama, lazer yardımıyla yağların eritilmesi işlemine lazer lipoliz denir. Liposuction işlemi, yağların dışarı alınması ile devam eder ve bu aşamada verimlilik en üst düzeye çıkar. Yağ alımının ardından uygulanan lazer, ciltaltı dokuya daha yakın bir seviyede hedeflenerek yapılır. Bu son aşama, yağların alınmasının ardından boşta kalan cildin sıkılaştırılmasını amaçlar.
Ameliyat Sonrası Süreç
Hasta, çoğu zaman aynı gün taburcu edilerek ertesi günden itibaren günlük hayatına dönebilir. İşlem sonrası uygulanan korsenin yaklaşık 3 hafta boyunca kullanılması önerilmektedir. Olası morluk ve şişlikler birkaç gün içinde geçerken, ödem ve sertliklerin azalması birkaç haftayı bulabilir. Hangi bölgeye uygulanırsa uygulansın, iz kaygısı taşımayan bir ameliyat olarak dikkat çekmektedir.
Yağlanma Riski
Hastaların, prosedürle ilgili en çok merak ettikleri konulardan biri, işlem yapılan bölgenin eski haline dönme olasılığıdır. Fizyolojik olarak, yağ hücreleri kilo alımında sayıca çoğalmaz; mevcut hücrelerin hacimleri artar ve bu nedenle bölge yağ depolayarak genişler. Uyguladığımız lipoliz ve liposuction işlemleri ile yağ hücrelerini bertaraf ettiğimiz için, bölgedeki hücre sayısını azaltmış oluruz. Dolayısıyla, bölgede kalan daha az sayıda yağ hücresinin büyüyerek kaplayabileceği hacim de azalmış olur. Kısacası, işlem yapılan bölgeler, eskiye göre daha az yağ depolayabilme potansiyeline sahip hale gelirler. Bu durum, kilo alındığında vücudun başka bölgelerine anormal yağ depolanabileceği endişesini doğurabilir; ancak pratikte bu durum, şehir efsanesi olmaktan öteye geçmez.
Neden Lazer Teknolojisi Kullanıyoruz?
Lazer teknolojisinin, her geçen gün daha fazla yer edindiği estetik cerrahi alanında, klasik liposuction ameliyatlarını daha verimli ve düşük riskli hale getiren lazer yardımlı liposuction, bölgesel incelme konusunda çığır açmıştır. Bu sayede, hem kadınlar hem de erkekler için daha sağlıklı ve etkili sonuçlar elde edilmesi mümkün hale gelmiştir.