24. Gün Sahur Menüsü
Günün sahur menüsünde, çıtır çıtır baklava yufkasından hazırlanan börek tarifi ile birlikte, omlete farklı bir dokunuş getiren waffle omlet ve lezzetli çilek kompostosu tariflerini paylaşıyoruz. Hem pratik hem de doyurucu olan bu menü, sahurda enerji depolamanıza yardımcı olacak. İşte detaylı tarifler:
Baklava Yufkasından Börek Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 80 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- Yarım şişe maden suyu
İç Harcı İçin:
- 4 adet orta boy patates
- 250 gr. kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın ve ardından çatal yardımıyla ezin.
- Kıymayı tavada suyunu çekene kadar pişirin. Suyu bittikten sonra 2 yemek kaşığı yağ ile hafifçe kavurun. Üzerine küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak, doğranmış patatesleri ve baharatları ekleyin, iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Başka bir kapta tereyağı, zeytinyağı, süt, soda ve yumurtayı çırparak bir sos hazırlayın.
- Baklava yufkalarını 5’er adet gruplayın. Bir yufkayı açıp üzerine hazırladığınız sosu fırça ile az miktarda sürün. Bu işlemi 5 kat yufkaya uygulayın.
- Uzun kenarına patatesli iç harcını koyup kol böreği şeklinde fazla sıkmadan sarın. Her bir uzun böreği 4 parçaya keserek toplamda 32 adet kol böreği elde edebilirsiniz.
- Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine kol böreklerini yerleştirin ve kalan sosu üzerine dökün.
- Bıçak ile her parçayı 4 veya 5’e keserek, önceden ısıtılmış 170-175 °C fırında pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Waffle Omlet Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Dolmalık biber
- Soğan
- İstediğiniz diğer sebzeler
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı süt
Nasıl Yapılır?
- Sebzelerinizi küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kaseye yumurtaları kırarak tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Sütü ekleyip iyice çırpın.
- Waffle makinenize önce doğradığınız sebzeleri koyun. Üstüne yumurtalı karışımı dökün.
- İsteğe bağlı olarak, peynir veya taze otlar ile birlikte servis yapın.
Çilek Kompostosu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo çilek
- 1,5 litre su
- 1 bardak şeker
Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- Çilekleri temizleyip ikiye bölerek tencereye ekleyin. 5-10 dakika boyunca çilekler yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra, kompostonun soğuması için bir süre bekletin. Soğuk olarak servis yapın.