Orman Kebabı Tarifi
Ocakta 6+ kişilik olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli orman kebabı, hem besleyici hem de doyurucu bir yemektir. Hazırlanma süresi 40 dakika, pişirme süresi ise 30 dakikadır. İşte, bu muhteşem yemeği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:
Malzemeler:
- 300 gr kuzu veya dana kuşbaşı
- 2 adet orta boy patates (kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet havuç (dilimlenmiş)
- 1 su bardağı bezelye (donuk ise çözdürülmüş)
- 2 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı olarak)
- 2 adet kırmızı biber
- Tuz, kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
Orman Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Adım: Öncelikle, kuşbaşı doğranmış etleri bir tencereye alarak yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Etlerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
2. Adım: Etler piştikten sonra, ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Ardından, doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
3. Adım: Havuçları ekleyip sotelemeye devam edin. Havuçlar hafifçe yumuşadıktan sonra, kuşbaşı doğranmış patatesleri de ekleyin ve tüm malzemeleri birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
4. Adım: Ardından, doğranmış kırmızı biberleri ve isteğe bağlı olarak salçayı ekleyin. Haşlanmış eti, suyuyla birlikte tencereye ilave edin ve tüm malzemeleri karıştırarak pişirmeye bırakın.
5. Adım: Havuçlar ve patatesler yumuşayınca, önceden çözdürülmüş bezelyeleri ekleyin ve yemeğin tuzunu ayarlayın.
Son Adım: Bezelyeler de yumuşayınca, üzerine kekik serperek yemeği ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!