1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Patlıcan Musakka Tarifi

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Porsiyon: 6+ Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 30 dk
  • Pişirme Süresi: 30 dk

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Baharatlar (karabiber, pul biber, kimyon vb.)
  • Tuz

Üzeri için:

  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çeri domates
  • Su

Fırında Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Yaz aylarının en taze sebzelerinin bolca bulunduğu bu dönemde, sebze yemeklerine olan ilgi artıyor. Patlıcan, bu sebzeler arasında en çok tercih edilenlerden biri. Özellikle fırında patlıcan musakka, hem lezzeti hem de pratik yapılışı ile dikkat çekiyor. İşte fırında patlıcan musakka tarifi:

1. adım:

Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Dilimlediğiniz patlıcanları derin bir kabın içinde tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Bu, patlıcanların acılığını alacaktır.

2. adım:

Bekleme süresinin ardından, yanmaz bir tavada çok az zeytinyağı ile patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağını almak için bir havlu kağıdın üzerine alın.

3. adım:

Ayrı bir tencerede, kıymayı kavurun. Üzerine ince doğranmış soğanı, domatesi, sarımsağı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olun.

4. adım:

Son olarak doğranmış maydanozları da ekleyip karışımı ocaktan alın.

5. adım:

Bir borcama kızarmış patlıcan dilimlerini dizin. Ardından, hazırladığınız kıymalı karışımı patlıcanların üzerine eşit şekilde yayın.

6. adım:

Ayrı bir kapta salçayı, tuzu ve sıcak suyu güzelce karıştırın.

7. adım:

Bu karışımı, patlıcan ve kıymaların üzerine eşit şekilde dökün.

8. adım:

Son olarak, üzerini çeri domates ve yeşil biberlerle süsleyin.

9. adım:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis edin.

Not: İsterseniz, fırında patlıcan musakkanızın üzerine beşamel sos hazırlayıp, rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz. Bu, yemeğin lezzetini katlayacaktır.

Patlıcan Musakka Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bekleterek acı tadını alabilirsiniz.
  • Patlıcanlar yağ çekme özelliği yüksek olduğu için, kızartırken yanmaz tava kullanın ve az yağ ile işlem yapın.
  • Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağını emmesini sağlayın.

Afiyet olsun!

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin