1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Glutensiz Sahur Menüsü: Karabuğday Ekmeği ve Altın Süt

Glutensiz Sahur Menüsü: Karabuğday Ekmeği ve Altın Süt

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün Sahur Menüsü: Glutensiz Lezzetler

Günün Sahur Menüsü: Glutensiz Lezzetler

Günümüzde glutene karşı alerjisi olanlar veya gluten tüketimini tercih etmeyenler için özel tarifler sunmak oldukça önemli hale geldi. Özellikle sahurda sağlıklı, doyurucu ve enerjik başlangıçlar yapmak herkesin arzusudur. Bu nedenle, bu yazımızda glutensiz bir sahur menüsü hazırladık. Karabuğday ekmeği, poşe yumurta ve altın süt ile dolu bir menü ile tüm gün boyunca enerjik ve tok kalabilirsiniz. İşte 2. gün sahur menüsü ve detaylı yapım aşamaları…

Karabuğday Ekmeği

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 500 gr kavrulmamış karabuğday unu
  • 350 ml ılık su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 orta boy yumurta

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Öncelikle, cam bir kasede ılık su ve toz mayayı çırparak homojen bir karışım elde edin. Bu karışımı aktive olması için yaklaşık 10 dakika bekletin. Ayrı bir kasede, yumurta ve zeytinyağını köpük köpük olana kadar çırpın ve bir kenara ayırın. Geniş bir kaseye karabuğday ununu koyarak ortasında bir havuz açın. Bu havuzun içine yumurtalı karışımı, mayalı karışımı, sirke ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla homojen olana kadar karıştırın.

Bir kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayın ve hamuru içine dökün. Hamurun kabarması için kapalı fırınınızda 1 saat bekletin. Sonrasında, 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ekmek piştikten sonra soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis edin.

Karabuğday Ekmeğinde Avokadolu Poşe Yumurta

Malzemeler:

Malzemeler:

  • İki dilim karabuğday ekmeği
  • 20 gram krem peynir
  • 1 adet olgun avokado
  • 2 adet yumurta
  • 10 gram frenk soğanı
  • 30 gram domates
  • 1 tutam tuz
  • 1 dilim büyük karabuğday ekmeği
  • 1 çorba kaşığı sirke

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Öncelikle, ısıtılmış bir karabuğday ekmeği diliminin üzerine krem peynir sürün. Ardından, dikkatlice yumuşak olan avokadoyu köy ekmeğinin üstüne yerleştirin. Yumurtaları sirkeli su içerisinde kırarak pişirin ve pişen yumurtaları hazırladığınız ekmeğin üzerine ekleyin. Domatesleri küp haline getirerek, bunları da frenk soğanı ile birlikte ekmeğinizin üzerine serpiştirerek avokadolu poşe yumurtanızı tamamlayın. Bu lezzetli tabak, sıcak servis edildiğinde daha da nefis olacaktır.

Altın Süt

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1-2 tane karanfil
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kakule
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı veya tercihinize göre başka bir yağ
  • 1 tatlı kaşığı ham bal

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Tüm baharatları kısık ateşte bir tencereye alın. Üzerine sütü ilave edin ve arada karıştırarak karışımı ısıtın. Bu aşamada amacımız, baharatların ısınarak emilimini artırmaktır; bu yüzden kaynatmanıza gerek yoktur. Buharlaşma başladığında ocağı kapatabilirsiniz. Ocağı kapattıktan sonra yağınızı karışıma ekleyin. Eğer altın sütünüze bal eklemek istiyorsanız, karışımın biraz ılımasını bekleyin. Aksi halde, sıcaklık balı kanserojen hale getirebilir. Eğer bal eklemeyecekseniz, altın sütünüzü sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Glutensiz Sahur Menüsü: Karabuğday Ekmeği ve Altın Süt
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin