Günün Sahur Menüsü: 18. Gün
18. gün sahur menüsünde hafif ve besleyici tarifler ile karşınızdayız. Bu menüde yer alan smoothie kasesi ve ıspanaklı yumurta, hem protein hem de enerji almanızı sağlayacak. Mide rahatsızlığı olanlar için smoothie kasesi oldukça hafif bir alternatif sunmaktadır. Ayrıca, içecek olarak menüye beyaz çayı eklemeyi unutmamalısınız. İşte 18. günün detaylı sahur menüsü…
Smoothie Kasesi Tarifi
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 10-12 adet yaban mersini
- 6 adet çilek
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
Üzeri için:
- 15 adet yaban mersini
- 1 adet küçük boy muz
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 5-6 adet çiğ badem
Nasıl Yapılır?
Süzme yoğurdu bir blenderın içine aktarın. Çileklerin sap kısımlarını çıkararak yoğurdun üzerine ekleyin. Ardından yaban mersinleri, bal ve chia tohumunu ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra karışımı bir kasenin içine alın. Muzu dilimleyip, hazırladığınız karışımın üzerine ekleyin. Üzerini bademler, chia tohumu, muz dilimleri ve yaban mersinleriyle süsleyerek servis edin.
Not: Hafif tarif arayanlar için smoothie kasesi harika bir alternatif olacaktır. Üzerini istediğiniz kuru meyveler ve yemişlerle süsleyebilir, damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
Ispanaklı Yumurta Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (arzuya göre)
Nasıl Yapılır?
Öncelikle ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakları ince ince doğrayın. Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada ısıtın ve soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğradığınız ıspanakları ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Yumurtaları karışıma dikkatlice kırarak yer açın ve tavayı kısık ateşte kapakla kapatarak 3-4 dakika pişirin. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin, sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın. Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirin ve sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Beyaz Çay Tarifi
Malzemeler:
- Dilediğiniz miktarda beyaz çay
- Sıcak su
Nasıl Yapılır?
Öncelikle kaliteli bir beyaz çay tercih etmelisiniz. Aldığınız çayın hava almayan bir paket içinde olmasına dikkat edin; aksi takdirde tüm etkisini kaybedecektir. Sıcak su ile demleme yöntemini kullanmalısınız, ancak kaynayan suyu hemen kullanmamalısınız. Su bir iki dakika dinlendikten sonra, bu dinlenmiş suyu bir demlik veya fincana koyduğunuz beyaz çayın üzerine yavaşça ekleyin. Fincan için 1 çay kaşığı beyaz çay yeterli olacaktır. Beyaz çayınızı iki dakika kadar demlendikten sonra günde iki defa tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!