1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kruvasan Kırıntılı Çikolatalı Kolay Mus Tarifi

Kruvasan Kırıntılı Çikolatalı Kolay Mus Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Pişirme Yöntemi: Fırında
  • Servis Sayısı: 4 – 6 Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 20 dk
  • Pişirme Süresi: 10 dk

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğunlaştırılmış krema
  • Yaklaşık 1 su bardağı tatlı bitter çikolata parçaları
  • 1 tatlı kaşığı saf vanilya özü

Üzeri için:

  • Kruvasan kırıntıları
  • Deniz tuzu

Püf Noktası: Çırpılmış kremayı çikolata karışımına eklerken mutlaka 3 aşamada yapın. Havasının sönmemesi için spatula yardımıyla alttan üste doğru nazikçe yedirin. Üzeri için hazırladığınız kruvasanı 3 gün bekletip daha sonra parçalara ayırarak fırınlayın. Bu şekilde daha gevrek bir kruvasan kırıntısı elde edebilirsiniz.

Yapım Aşamaları:

  1. 1. Adım: Orta boy bir tencerede şekeri ve 1 su bardağı kremayı ısıtın. Şeker eriyene kadar yaklaşık 3 dakika boyunca karıştırmaya devam edin.
  2. 2. Adım: Tencereyi ateşten alın. Çikolata parçaları ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın. Ardından karışımı 10 dakika soğumaya bırakın.
  3. 3. Adım: Bu esnada, kalan 1 su bardağı kremayı yaklaşık 2 dakika çırpın.
  4. 4. Adım: Çırpılmış kremayı, çikolata karışımına 3 aşamada ekleyip iyice karıştırın.
  5. 5. Adım: Karışımı eşit şekilde bir kabın içerisine dökün ve ağzını gevşek bir şekilde kapatın. Daha açık bir doku için 2 saat, daha yoğun bir doku için ise 8 saate kadar buzdolabında bekletin.
  6. 6. Adım: Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Kruvasanı bir mutfak robotunda ince kırıntılar haline gelene kadar yaklaşık 30 saniye parçalayın.
  7. 7. Adım: Kruvasan kırıntılarını fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın ve kızarana kadar, yaklaşık 12 ila 14 dakika pişirin.
  8. 8. Adım: Pişirdikten sonra kırıntıları yaklaşık 15 dakika tamamen soğumaya bırakın.
  9. Son Adım: Servis yapmadan önce, muslarınız 2 saatten fazla soğutulmuşsa, 30 dakika oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Musu doğrudan bir kaşık yardımıyla kaseden alarak cam kaselere bölüştürün. Üzerini kruvasan kırıntıları ve deniz tuzu ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Kruvasan Kırıntılı Çikolatalı Kolay Mus Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin