1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Dana Pençetaya Sarılı Izgara Peynirli Sandviçler Tarifi

Dana Pençetaya Sarılı Izgara Peynirli Sandviçler Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dana Pençetaya Sarılı Izgara Peynirli Sandviçler

  • Izgarada
  • 4 – 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler:

  • Çeyrek su bardağı (57 gr) yumuşak tuzlu tereyağı
  • 1 büyük diş ince kıyılmış sarımsak
  • Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
  • Küçük bir avuç doğranmış taze maydanoz
  • Küçük bir avuç taze kekik (sapları alınmış ve ince doğranmış yapraklar)
  • Küçük bir avuç doğranmış taze nane yaprağı
  • 8 dilim beyaz ekmek
  • 14 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 12 adet ortadan ikiye kesilmiş ince dilim pençeta

Dana Pençetaya Sarılı Izgara Peynirli Sandviçler Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

Fotoğraf: Purewow

1. adım: Küçük bir kaseye yumuşak tuzlu tereyağını, ince kıyılmış sarımsağı, bir tutam tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Karışımı iyice harmanlayarak kenara bırakın.
2. adım: Farklı bir küçük kapta doğranmış maydanoz, taze kekik ve taze nane yapraklarını bir araya getirerek homojen bir karışım elde edin. Bunu da bir kenarda bekletin.
3. adım: Bir tereyağı bıçağı kullanarak, hazırladığınız tereyağı karışımını her bir ekmek diliminin bir tarafına eşit şekilde yayın.
4. adım: Temiz bir mutfak yüzeyinin üzerine tereyağlı tarafı aşağı bakacak şekilde 4 dilim ekmek yerleştirin. Her dilimin üzerine eşit miktarda rendelenmiş mozzarella peyniri serpiştirin.
5. adım: Peynirin üzerine ot karışımını bolca ekleyin ve ardından tuz ve karabiber serpin.
6. adım: Kalan dört dilim ekmeği, tereyağlı tarafı yukarı gelecek şekilde, peynirli karışımın üstüne kapatın.
7. adım: Büyük bir tava veya ızgara tavasını orta ateşte önceden ısıtın.
8. adım: 12 adet dana pençetayı ortadan ikiye bölerek 24 adet pençeta dilimi hazırlayın.
9. adım: Hazırladığınız ekmek dilimlerinden birini alarak 6 dilim pençetayla sarın. Bu işlemi kalan üç ekmek dilimi için de tekrarlayın.
10. adım: Tava ısındığında, sandviçleri pençeta dilimlerinin birleştiği taraf aşağı bakacak şekilde yerleştirin ve peynir eriyene kadar yaklaşık 4 dakika pişirin.
11. adım: Her bir sandviçin üzerine hafifçe bastırmak için bir spatulanın arkasını kullanın. Sonrasında tüm sandviçleri ters çevirerek, peynir tamamen eriyene ve her iki taraf da altın-kahverengi olana kadar, yaklaşık 4 dakika daha pişirmeye devam edin.
Son adım: Hazırladığınız sandviçleri servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle tüketin.

Afiyet olsun!

Dana Pençetaya Sarılı Izgara Peynirli Sandviçler Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin