1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fransız Soğan Çorbası Tarifi

Fransız Soğan Çorbası Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocak

  • 4 – 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Gereken Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 3 tatlı soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak, kıyılmış
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 adet kurutulmuş defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
  • Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza göre
  • Küçük parçalar halinde dilimlenmiş baget ekmek
  • Yarım su bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri

Servis için:

  • Taze frenk soğanı, ince doğranmış

Fransız Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. Adım: Geniş bir tavada tereyağını orta ateşte eritin.
2. Adım: İnce dilimlenmiş soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
3. Adım: Ateşi kısın ve soğanların altın sarısı ve karamelize olana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin. Ardından kıyılmış sarımsakları ekleyin.
4. Adım: Soğan karışımına et suyunu, defne yaprağını ve doğranmış kekiği ilave edin. Çorbanın lezzetinin yoğunlaşması için kısık ateşte 6-7 saat pişirin.
5. Adım: Çorbanızı tuz ve karabiberle tatlandırın.
6. Adım: Fırını ve fırına uygun kaseleri önceden ısıtın. Çorbayı fırına uygun kaselere dökün ve her kasenin üzerine 2 dilim baget ekleyin.
7. Adım: Bagetin üstüne rendelenmiş Gravyer peynirini serpin.
8. Adım: Çorbayı, peynir eriyene ve üzeri güzelce kızarana kadar 2-3 dakika fırında pişirin.
Son Adım: İnce doğranmış frenk soğanı ile süsleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Fransız Soğan Çorbası Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin