Ocak
- 4 – 6 Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 60+ dk (Pişirme Süresi)
Gereken Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 3 tatlı soğan, ince dilimlenmiş
- 2 diş sarımsak, kıyılmış
- 6 su bardağı et suyu
- 1 adet kurutulmuş defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
- Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza göre
- Küçük parçalar halinde dilimlenmiş baget ekmek
- Yarım su bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri
Servis için:
- Taze frenk soğanı, ince doğranmış
Fransız Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. Adım: Geniş bir tavada tereyağını orta ateşte eritin.
2. Adım: İnce dilimlenmiş soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
3. Adım: Ateşi kısın ve soğanların altın sarısı ve karamelize olana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin. Ardından kıyılmış sarımsakları ekleyin.
4. Adım: Soğan karışımına et suyunu, defne yaprağını ve doğranmış kekiği ilave edin. Çorbanın lezzetinin yoğunlaşması için kısık ateşte 6-7 saat pişirin.
5. Adım: Çorbanızı tuz ve karabiberle tatlandırın.
6. Adım: Fırını ve fırına uygun kaseleri önceden ısıtın. Çorbayı fırına uygun kaselere dökün ve her kasenin üzerine 2 dilim baget ekleyin.
7. Adım: Bagetin üstüne rendelenmiş Gravyer peynirini serpin.
8. Adım: Çorbayı, peynir eriyene ve üzeri güzelce kızarana kadar 2-3 dakika fırında pişirin.
Son Adım: İnce doğranmış frenk soğanı ile süsleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun!