- Çiğ
- 4 – 6 Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 40 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış ve durulanmış nohut
- 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 4 yemek kaşığı badem ezmesi
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı bitter çikolata
Nohutlu Çiğ Kurabiye Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: İlk olarak, hindistan cevizi yağı ve bitter çikolata dışındaki tüm malzemeleri bir mutfak robotuna yerleştirin.
2. adım: Karışımı, pürüzsüz ve homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
3. adım: Ardından, karışıma çikolatanın dörtte birini ekleyin ve birkaç kez daha karıştırarak bütün malzemelerin iyice harmanlanmasını sağlayın.
4. adım: Elde ettiğiniz hamuru sıkıştırarak küçük toplar halinde yuvarlayın.
5. adım: Oluşturduğunuz kurabiye toplarını dondurucuda bir saat bekletin ya da buzdolabında 1-2 saat boyunca saklayın.
6. adım: Bu arada, kalan çikolata parçalarını ve hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin.
7. adım: Kurabiye hamuru topları yeterince sertleştikten sonra, dondurucudan çıkarın ve tek tek eritilmiş çikolataya daldırın.
8. adım: Son olarak, çikolatalı kurabiyeleri bir süre daha soğumaya bırakın.
9. adım: Dilediğiniz kadar kurabiyeyi bir kenara ayırın, geri kalanları ise buzdolabında saklayarak taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!