1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Nohutlu Çiğ Kurabiye Tarifi

Nohutlu Çiğ Kurabiye Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Çiğ
  • 4 – 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış ve durulanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 4 yemek kaşığı badem ezmesi
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı bitter çikolata

Nohutlu Çiğ Kurabiye Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: İlk olarak, hindistan cevizi yağı ve bitter çikolata dışındaki tüm malzemeleri bir mutfak robotuna yerleştirin.
2. adım: Karışımı, pürüzsüz ve homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
3. adım: Ardından, karışıma çikolatanın dörtte birini ekleyin ve birkaç kez daha karıştırarak bütün malzemelerin iyice harmanlanmasını sağlayın.
4. adım: Elde ettiğiniz hamuru sıkıştırarak küçük toplar halinde yuvarlayın.
5. adım: Oluşturduğunuz kurabiye toplarını dondurucuda bir saat bekletin ya da buzdolabında 1-2 saat boyunca saklayın.
6. adım: Bu arada, kalan çikolata parçalarını ve hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin.
7. adım: Kurabiye hamuru topları yeterince sertleştikten sonra, dondurucudan çıkarın ve tek tek eritilmiş çikolataya daldırın.
8. adım: Son olarak, çikolatalı kurabiyeleri bir süre daha soğumaya bırakın.
9. adım: Dilediğiniz kadar kurabiyeyi bir kenara ayırın, geri kalanları ise buzdolabında saklayarak taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Nohutlu Çiğ Kurabiye Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin