1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Menengiç Kahvesi: Osmanlı’dan Günümüze Şifa ve Lezzet

Menengiç Kahvesi: Osmanlı’dan Günümüze Şifa ve Lezzet

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Menengiç Kahvesi: Osmanlı’dan Günümüze Şifa Dolu Bir Lezzet

Menengiç Kahvesi: Osmanlı’dan Günümüze Şifa Dolu Bir Lezzet

Osmanlı sultanlarından 4. Murat’ın bir sefer dönüşü Gaziantep’te dinlenirken içtiği Menengiç Kahvesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu sayesinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Gaziantep adına tescillenmiştir.

Menengiç Nedir ve Nasıl Elde Edilir?

Menengiç Nedir ve Nasıl Elde Edilir?

Menengiç kahvesi, farklı aroması, eşsiz lezzeti ve sağlık faydaları dolayısıyla Türkiye’de en çok tercih edilen içeceklerden biridir. Dağlık bölgelerde kendiliğinden yetişen menengiç, menengiç ağaçlarının meyvelerinden elde edilmektedir.

Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı

Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı

Tadı, Antep fıstığını andıran menengiç taneleri, sonbahar aylarında toplanarak önce kurutulur, ardından kavrulur ve öğütülerek kahve haline getirilir. Yoğun aroması sayesinde, menengiç kahvesi sütle hazırlamanın yanı sıra, Türk kahvesi gibi su ile de pişirilebilmektedir.

Sağlık Faydaları

Sağlık Faydaları

Menengiç kahvesinin lezzetinin yanı sıra, öksürük, kalp damar hastalıkları ve böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğiyle de dikkat çekmektedir.

Gaziantep’teki İşletmecilerin Görüşleri

Gaziantep'teki İşletmecilerin Görüşleri

Menengiç kahvesinin kış aylarının vazgeçilmezi ve şifa deposu olduğunu belirten Gaziantep’teki işletmecilerden Selim Bağcı, kahvenin tescillenmesinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Kahvenin özellikle kente gelen turistlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer aldığını dile getiren Bağcı, bu kahvenin birçok rahatsızlığa da iyi geldiğini vurguladı.

Menengiç Kahvesi: Osmanlı'dan Günümüze Şifa ve Lezzet

Menengiç Kahvesinin Özellikleri

Menengiç Kahvesinin Özellikleri

“Menengiç, yabani fıstık olarak da bilinir. Fıstığın aşılanmamış halidir ve tamamen doğal bir içecektir; kafein içermez. Menengiç kahvesini yarım yağlı süt ile hazırlıyoruz. Yağlı bir kahve olduğu için içine kattığımız süt, kahvenin tadını hafifleştiriyor. Misafirlerimize 1 tatlı kaşığı menengiç ve 1 fincan yarım yağlı süt ile hazırladığımız bu lezzeti ikram ediyoruz.”

Tarihi ve Güncel Durumu

Tarihi ve Güncel Durumu

Kahvemizin tarihi 1635 yılına kadar uzanmakta ve bu da ona 400 yıllık bir geçmiş kazandırmaktadır. Kafein içermemesi sebebiyle menengiç kahvesine olan talep oldukça yoğundur. Damak tadı da oldukça farklı olan bu kahve, doğal özellikleri sayesinde sıkça tercih edilmektedir.

Menengiç Kahvesi: Osmanlı'dan Günümüze Şifa ve Lezzet

Artık toz menengiç kahvesi de üretilmeye başlandı. Menengiç kahvesi, bağışıklık sistemi, ses telleri, öksürük sorunları ve yaşlanmayı önleme konularında birebir fayda sağlamaktadır.

Menengiç Kahvesi: Osmanlı’dan Günümüze Şifa ve Lezzet
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin