- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis Sayısı: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 60+ dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Gerekli Malzemeler:
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket kuru maya
- 50 gram tereyağı
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
İçi için:
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 10 kaşık şeker
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1. Adım: Öncelikle bir tencereye süt, su ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karışımı ısıtın. Ardından, şeker, tuz ve yumurtaları bir kaba koyun. Isıttığınız sütlü karışımı bu kaba dökün. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı.
2. Adım: Yoğurduğunuz hamuru unlu bir kaba alın ve üzerini nemli bir bezle örtün. Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin.
3. Adım: Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı un serpiştirerek merdane ile oval şekilde açın.
4. Adım: Açtığınız hamurun üzerine bir fırça yardımıyla tahin sürün. Ardından, çekilmiş ceviz ve şeker serpiştirerek iç harcını ekleyin. Hamuru uzunlamasına rulo şeklinde sarın.
5. Adım: Rulo haline getirdiğiniz hamuru, uzunlamasına bir bıçakla keserek parçalayın. Kesilen parçaları sarmal şekilde dolayın. İsteğe bağlı olarak farklı şekiller vererek süsleyebilirsiniz.
6. Adım: Bütün hamur için aynı işlemi tamamladıktan sonra çöreklerinizi yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
Son Adım: Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!