- Yağda
- 6+ Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 10 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 2 büyük soğan
- 2 dilim beyaz ekmek (kurutulmuş)
- 5 dolu çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 şişe maden suyu
- 2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Püf Noktası: Tüm malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin. Bu sayede daha kıtır ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
1. adım: Önceden kuruttuğunuz 2 dilim beyaz ekmeği robota koyun ve un kıvamına gelene kadar iyice çekin.
2. adım: Galeta unu kıvamına gelen ekmekleri bir süzgeçten geçirerek kenara alın.
3. adım: Geniş bir kasenin içine un, nişasta, tuz ve maden suyunu ekleyin ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın.
4. adım: Kızartma tenceresine yeterli miktarda sıvı yağı koyun ve ısıtmaya başlayın, yağın iyice kızması gerekiyor.
5. adım: Soğanları yuvarlak veya halka olacak şekilde, orta kalınlıkta doğrayın ve doğradığınız soğan halkalarını dikkatlice birbirinden ayırın.
6. adım: Önce hazırladığınız unlu karışıma soğan halkalarını bulayın, ardından galeta unu ile kaplayın. Sonrasında, kızartma işlemi için sıcak yağa atın.
Son adım: Tüm soğan halkaları altın rengi alana kadar kızarttıktan sonra, servis tabağına alın. Dilediğiniz sos ile birlikte sıcak servis edin. Afiyet olsun!