Sade Kek Tarifi
İçi yumuşacık olan sade kek, özellikle kek yapmaya yeni başlayanların tercih ettiği klasik bir tarif. Evde her zaman bulunan ve kolayca temin edilebilen malzemelerle hazırlanan bu nefis kek, beş çaylarınızın vazgeçilmez bir parçası olacak. Peki, sade kek nasıl yapılır? İşte adım adım sade kek tarifi ve yapımı:
Sade Kek Malzemeleri:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sade Kek Yapılışı:
Birinci Adım:
Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu adım, kekin havalı ve kabarık olmasını sağlayacaktır.
İkinci Adım:
Süt ve zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımın homojen bir hale gelmesi için iyice karıştırmalısınız.
Üçüncü Adım:
Kekinizin daha iyi kabarması için elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırmaya devam ederek pürüzsüz bir hamur elde edin.
Dördüncü Adım:
Kek kalıbının tabanını tereyağı ile güzelce yağlayın. Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve üstünü bir kaşık yardımıyla düzeltin.
Beşinci Adım:
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin piştiğinden emin olmak için, bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir.
Altıncı Adım:
Pişen keki fırından çıkarın ve dinlendikten sonra kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimledikten sonra, çayın yanında sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle tüketin.
Afiyet olsun!