Son günlerde internette en çok aranan tariflerden biri olan elmalı kurabiye, kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz bu nefis kurabiye, yumuşak dokusu ve ağızda dağılan kıyır kıyırlığı ile herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi, elmalı kurabiye yapmak için gereken malzemeleri ve adım adım tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hadi, mutfağa koşun ve bu harika lezzeti hazırlamaya başlayın!
Malzemeler:
- 250 gr yumuşatılmış margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3.5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 4 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlamakla başlayalım. Elmaların kabuklarını güzelce soyup bir rende yardımıyla rendeleyin.
- Rendelediğiniz elmaların üzerine ayçiçeği yağı, toz şeker ve tarçını ekleyin. Karışımı, elmalar suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Son olarak dövülmüş ceviz içini ekleyip, 1-2 dakika daha pişirin. Karışımın soğuması için bir kenara alın.
- Hamur için, geniş bir kapta tüm malzemeleri bir araya getirip güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz kurabiye hamurunu, mutfak tezgahında yaklaşık 3 mm kalınlığında açın ve üçgenler kesin.
- Kestiğiniz üçgenlerin geniş kenarlarına hazırladığınız elmalı harcı koyarak dikkatlice rulo şeklinde sarın.
- Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine bol miktarda pudra şekeri serpip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Not: 1 adet elmalı kurabiye yaklaşık 150 kalori içermektedir.
Şimdiden afiyet olsun!