1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Köri Sosu Tarifi

Köri Sosu Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocak: Ocak ayı
  • Kişi Sayısı: 4 – 6 Kişilik
  • Hazırlanma Süresi: 10 dakika
  • Pişirme Süresi: 20 dakika

Gerekli Malzemeler:

  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 demet kişniş
  • Zeytinyağı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Köri sosu, birçok yemekle uyum sağlayan ve özellikle tavuk etine harika bir lezzet katan bir sos tarifidir. Lokantalarda sıklıkla karşılaştığınız bu sosu, evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Aşağıda vereceğimiz köri sosu tarifi, dışarıda yediğiniz köri soslarından çok daha farklı ve lezzetli olacaktır. Şimdi, köri sosu nasıl yapılır sorusuna yanıt vermeye başlayalım.

Adım 1:

Sarımsak ve soğanları dikkatlice soyun. Ardından, kırmızı biberleri ve kişnişi ince ince doğrayarak hazırlayın.

Adım 2:

Doğradığınız bu malzemeleri bir tavada, harlı ateşte zeytinyağı ile birlikte 20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Bu işlem, malzemelerin aromasını açığa çıkaracak ve sosunuza derinlik katacaktır.

Adım 3:

Servis tabağının zeminine 1 çay kaşığı kişniş, 2 çay kaşığı zerdeçal ve pişirdiğiniz köri sosundan bir miktar koyun. Son olarak, üzerine dövülmüş badem ekleyerek şık bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Köri Sosu Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin