1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Zerde Tarifi: Osmanlı Mutfağından Lezzetli Bir Tatlı

Zerde Tarifi: Osmanlı Mutfağından Lezzetli Bir Tatlı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zerde Tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan zerde, özellikle Gaziantep mutfağında sıkça yapılan ve oldukça sevilen bir tatlıdır. Bu tatlı, aromatik tatları ve safranın eşsiz rengiyle dikkat çeker. Zerde, hem yapımı kolay hem de lezzetli bir tatlı seçeneği arayanlar için ideal bir tercihtir. Peki, zerde tatlısı nasıl yapılır? İşte zerde tarifi ve yapım aşamaları:

Zerde Malzemeleri:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6-7 bardak su
  • 1 bardak şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 kaşık gül suyu
  • Dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
  • Kuru üzüm (süsleme için)

Zerde Yapılışı:

  1. 1. adım: Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
  2. 2. adım: Pirinçler haşlandıktan sonra, tencereye şeker, safran, gül suyu ve dolmalık fıstığı ekleyin. Karışımı birkaç dakika kaynatın.
  3. 3. adım: Ayrı bir kapta 1 çay bardağı suyla erittiğiniz nişastayı, kaynayan karışıma ilave edin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin.
  4. Son adım: Karışım koyulaştığında, ocaktan alın ve kaselere dökün. Üzerini kuru üzümle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun! Zerde, özellikle özel günlerde ve davetlerde ikram edilebilecek şık bir tatlıdır.

Zerde dışında, İskender tarifi videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Zerde Tarifi: Osmanlı Mutfağından Lezzetli Bir Tatlı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin