Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 40 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 350 gr küçük doğranmış kuzu karaciğeri (zarları ayıklanmış)
- 2 adet kuzu gömleği (7-8 saat ılık suda bekletilmiş)
- 2 çay bardağı pilavlık pirinç (30 dakika su da bekletilmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yemeklik kıyılmış kuru soğan
- 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze nane
- 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı ıslatılmış kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Tuz, baharat çeşitleri
- 1 çay kaşığı yeni bahar
Üzeri için:
- 1 tane çırpılmış yumurta sarısı (isteğe göre)
Yapılışı:
İç Pilavın Hazırlanışı:
- 1. adım: Islatılmış pirinci süzün. Geniş bir tencerede tereyağını eritin. İçine kuru soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- 2. adım: Kavrulan soğanın üzerine fıstığı, pirinci ve doğranmış ciğeri ekleyin. Tüm malzemeleri iyice kavurun.
- 3. adım: Kavrulan karışıma ince kıyılmış yeşillikleri, baharatları ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın.
- 4. adım: Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve pilav gibi pişirin. Piştikten sonra kapağını açmadan ılıyana kadar dinlendirin.
Sarmanın Hazırlanışı:
- 5. adım: Ciğer gömleklerini sudan çıkarın ve elinizle iyice suyunu süzdürün. Avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırın.
- 6. adım: Gömleklerin içine bolca iç pilav koyun ve ters çevirerek yağsız bir tepsiye yerleştirin. Üzerine hafifçe bastırın.
- Son adım: İsterseniz üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!