Ocakta 6+ kişilik olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli hamur işi, 40 dakikalık hazırlama süresi ve 20 dakikalık pişirme süresi ile sofralarınıza neşe katacak.
Yapımı için malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı kadar un (Sert bir hamur haline gelene kadar un ekleyin.)
İç harcı için:
- Yarım kilo kıyma
- 2 tane ince doğranmış soğan
- Bir tutam taze maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Hazırlanışı:
1. adım: Hamurunuz için tüm malzemeleri derin bir kapta bir araya getirip, sert bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamurunuzu yoğururken, malzemelerin iyice birbirine karıştığından emin olun.
2. adım: Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp, yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu aşama, hamurun daha elastik olmasını sağlayacaktır.
3. adım: İç harcı için gerekli tüm malzemeleri rondodan geçirerek iyice karıştırın. Böylece iç harcınız homojen bir kıvama gelecektir.
4. adım: Dinlenmiş hamurunuzu unlu bir yüzeyde, oklava yardımıyla ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurun kalınlığı, damak zevkinize göre ayarlanabilir.
5. adım: Su bardağı ile hamurdan yuvarlak şekiller keserek parçalar oluşturun. Bu parçalar, iç harcı yerleştirmek için hazır olacaktır.
6. adım: Kesilen hamur parçalarını avucunuza alıp, ortasına 1 yemek kaşığı iç harcından koyun. Ardından iki parmağınızı kullanarak hamurun sağ ve sol kenarlarını kapatın.
7. adım: Dilerseniz hamuru poğaça gibi kapatabilir ya da kare kesip üçgen şekil verebilirsiniz. Farklı şekillerle sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
8. adım: Hazırladığınız hamur parçalarını tuzlu kaynar suda haşlayın. Bu aşama, hamurun lezzetini artıracaktır.
Son adım: Haşladığınız hamur işlerini, sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile birlikte servis edin. Bu eşsiz lezzet, sofralarınızı şenlendirecek. Afiyet olsun!