1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 5. Gün İftar Menüsü: Yalancı Paça Çorbası, Paçanga Böreği, Çanak Köfte, Yoğurtlu Enginar Salatası ve Güllaç

5. Gün İftar Menüsü: Yalancı Paça Çorbası, Paçanga Böreği, Çanak Köfte, Yoğurtlu Enginar Salatası ve Güllaç

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5. Gün İftar Menüsü

5. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının 5. gününde sizlere, hem kolay sindirilebilen hem de doyurucu tariflerden oluşan bir iftar menüsü sunuyoruz. Bu menüde, lezzetli çorbadan ara sıcaklara, ana yemekten salataya ve tatlıya kadar her şey mevcut. Çorba olarak yalancı paça çorbası, ara sıcak olarak paçanga böreği, ana yemek olarak çanak köfte, serinletici bir salata olarak yoğurtlu enginar salatası ve tatlı olarak ise Ramazan’ın vazgeçilmezi güllaç tariflerini paylaşıyoruz. İşte 5. gün iftar menüsü:

5. Gün İftar Menüsü: Yalancı Paça Çorbası, Paçanga Böreği, Çanak Köfte, Yoğurtlu Enginar Salatası ve Güllaç

Çorba: Yalancı Paça Çorbası
Malzemeler:

  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et
  • 1 su bardağı tepeleme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 diş sarımsak (ince rende veya dövülmüş)
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Nasıl yapılır?

Öncelikle et suyu, su ve didiklenmiş etleri bir tencerede kaynamaya bırakın. Bu sırada yoğurt, un, yumurta sarısı ve rendelenmiş sarımsağı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Kaynayan et suyundan 2 kepçe alarak yoğurt karışımını sulandırın ve yavaş yavaş kaynayan et suyuna ekleyerek sürekli karıştırın. Bu işlemi yaptıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha kaynatın. Tuz, tereyağı, sirke ve limon suyunu ekleyip ocağı kapatın. Servis yapmadan önce isterseniz üzerine kırmızı biberli yağı gezdirebilir, yanında sirke ve ezilmiş sarımsak ile sunabilirsiniz.

5. Gün İftar Menüsü: Yalancı Paça Çorbası, Paçanga Böreği, Çanak Köfte, Yoğurtlu Enginar Salatası ve Güllaç

Ara Sıcak: Paçanga Böreği
Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 150 gram pastırma
  • Kaşar peyniri
  • 2 adet domates

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • Galeta unu
  • 1 adet yumurta

Nasıl yapılır?

Yufkaları üst üste koyup 8 eşit parçaya kesin. Pastırmaları ve kaşar peynirini dilimleyin, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Her bir yufkanın geniş kısmına dilimlenmiş pastırma, kaşar peyniri ve doğranmış domatesleri ekleyerek sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartarak sıcak servis yapın.

5. Gün İftar Menüsü: Yalancı Paça Çorbası, Paçanga Böreği, Çanak Köfte, Yoğurtlu Enginar Salatası ve Güllaç

Ana Yemek: Çanak Köfte
Malzemeler:
Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 küçük yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuz

İçi için;

  • 2 büyük haşlanmış patates
  • 1 su bardağı dolu bezelye ve havuç

Sosu için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 çay bardağı soğuk su

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl yapılır?

Küp küp doğranmış patatesler ve diğer garnitürleri haşlayıp bir kenarda bekletin. Köfte harcı için tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak güzelce yoğurun. Hamurdan 7 eşit parça koparıp her birini tepsinin içinde çanak şekli vererek oluşturun. İçine garnitür malzemelerini yerleştirin. Küçük bir tencerede sıvı yağ ve salçayı kavurun, az tuz ekleyip suyu ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp köftelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin, ardından üzerlerine kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırına verin. 5-10 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.

5. Gün İftar Menüsü: Yalancı Paça Çorbası, Paçanga Böreği, Çanak Köfte, Yoğurtlu Enginar Salatası ve Güllaç

Salata: Yoğurtlu Enginar Salatası
Malzemeler:

  • 4 adet enginar
  • Su
  • Yarım limon
  • Bir tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Nasıl yapılır?

Enginarları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. İçine limon suyunu sıkıp orta ateşte pişirin. Enginarlar yumuşayınca çıkarın ve soğuduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kıyılmış dereotunu, doğranmış enginarları ve yoğurdu derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak huzurla tüketebilirsiniz.

Tatlı: Güllaç Tarifi
Malzemeler:

  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz

Üzeri için:

  • File Fıstık
  • Ceviz
  • Nar tanesi

Nasıl yapılır?

Şeker ve sütü tencereye alarak ısıtın, şekerin tamamen erimesini sağlayın. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakın; kaynar olmamasına dikkat edin. Güllaç yapraklarını parlak kısmı üste gelecek şekilde derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine her yanını ıslatacak kadar süt dökün. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata çekilmiş ceviz serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatıp üst üste yerleştirin. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alın, tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerini isteğe göre süsleyerek sunun. Afiyet olsun!

5. Gün İftar Menüsü: Yalancı Paça Çorbası, Paçanga Böreği, Çanak Köfte, Yoğurtlu Enginar Salatası ve Güllaç
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin