1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 30. Gün Ramazan İftarı Menüsü

30. Gün Ramazan İftarı Menüsü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30. gün son iftar menüsünde lezzet dolu tarifler sizleri bekliyor! Çorba olarak topalak çorbası, ara sıcak olarak pastırmalı humus, ana yemek olarak çökertme kebabı ve tatlı olarak haşhaşlı revani ile zengin bir iftar sofrası oluşturabilirsiniz. İşte, bu muhteşem menünün detayları:

Çorba: Topalak Çorbası

Malzemeler:

  • 500 gram iri doğranmış dana eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Köftesi için:

30. Gün Ramazan İftarı Menüsü

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı:

  • Öncelikle etleri düdüklü bir tencereye alın, üzerine 1 litre su ilave edin ve ocağa koyun. Etleri yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
  • Et pişerken köfteleri hazırlayın. Köfte için bulgur ve irmiği bir kaba alın, üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökün, karıştırıp 10 dakika kabarmaya bırakın.
  • Kabaran bulgura yumurta, salça, un ve baharatları ekleyerek yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın ve bir kenara koyun.
  • Derin bir tencereye yağı ekleyin, ısınınca doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı ve kuru naneyi ekleyip bir süre daha kavurun. Ardından haşladığınız etin suyunu ve 1 litre daha su ekleyin, baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra etleri, nohutu ve köfteleri ekleyin, altını kısarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
  • Servis için sıcak olarak tabağa alın.

Ara Sıcak: Pastırmalı Humus

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 çay bardağından biraz fazla tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz, koyuluğunu açmak için nohudu haşladığınız su veya ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

30. Gün Ramazan İftarı Menüsü

  • Pastırma
  • Tereyağı
  • Pul biber

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri robota koyun ve yoğunluğunu su ile ayarlayıp macun kıvamına gelene kadar çekin.
  • Hazırlanan humusu servis tabağına alın.
  • Pastırmaları tereyağı ve pul biber ile kızartın, humusun üzerine ekleyerek servis edin.

Ana Yemek: Çökertme Kebabı

Malzemeler:

  • 250-300 gram jülyen kesilmiş et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fiske tuz
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
  • 1 kaşık domates biber sosu ya da salça

Yapılışı:

  • Etler düdüklü tencereye alınır, harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş sarımsak eklenir, 1-2 tur çevrildikten sonra su eklenip kapatılır.
  • Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranarak hazırlanır, tuz eklenip kızgın yağda kızartılır.
  • Kızaran patatesler büyük servis tabağına alınır.
  • Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz bir kapta çırpılır, patateslerin üzerine gezdirilir.
  • Salça ve yağ bir cezvede kızdırılır, yoğurdun üzerine dökülür.
  • Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur çevrilip altı kapatılır ve domates sosunun üzerine konulur.

Tatlı: Haşhaşlı Revani

Malzemeler:

Hamuru için:

30. Gün Ramazan İftarı Menüsü

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
  • 3/4 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

30. Gün Ramazan İftarı Menüsü

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 damla taze sıkılmış limon suyu

Yapılışı:

  • Şerbet için; toz şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayıp koyulaşınca limon suyu ekleyin ve ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  • Revani hamurunu hazırlamak için yumurtaları karıştırma kabına alın, toz şeker ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Haşhaş tohumu ve irmiği ekleyin, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin, pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbetin çekmesini bekleyin.
  • Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!

30. Gün Ramazan İftarı Menüsü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin