1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 28. Gün Sahur Menüsü: Cevizli Börek, Kayısı Kıvamında Yumurta ve Kefir

28. Gün Sahur Menüsü: Cevizli Börek, Kayısı Kıvamında Yumurta ve Kefir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28. Gün Sahur Menüsü

28. Gün Sahur Menüsü

Günün sahur menüsünün 28. gününde, damaklarınızı şenlendirecek tariflerle karşınızdayız. Bu menüde, pratikliği ve lezzeti bir arada sunan cevizli börek, kayısı kıvamında yumurta ve besleyici bir içecek olarak kefir yer alıyor. İşte 28. gün sahur menüsü ve detaylı tarifler:

28. Gün Sahur Menüsü: Cevizli Börek, Kayısı Kıvamında Yumurta ve Kefir

Cevizli Börek Tarifi

Malzemeler:

  • 1/3 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su

İç Malzeme için:

  • 4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı

Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar elinizle karıştırın ve ardından 15 dakika bekletin.
  2. Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ilave edip iyice karıştırın.
  3. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alın ve 5 dakika daha yoğurun.
  4. Hamurun mayalanması için üzerini örtüp 50 dakika bekletin. Ardından hamuru 4 bezeye ayırın.
  5. İlk bezeyi unladığınız mutfak tezgahında açın, üzerine ceviz serpiştirin ve hamuru ortadan ikiye kesin. Hamurları uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
  6. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra, 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın.
  7. Rulo şeklindeki hamurları tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirin.
  8. Tereyağını eritip ılınınca hamurun üzerine gezdirin. Yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün.
  9. Mayalanması için 50 dakika bekletin, ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Kayısı Kıvamında Yumurta Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • Yeterli miktarda su
  • Bir tutam tuz
  • Cezve

Nasıl Yapılır?

  1. Cezveye yumurtayı bir kaşıkla koyduktan sonra, yumurtayı geçecek kadar su ekleyin.
  2. Yumurtanın pişerken çatlamaması için biraz tuz ilave edin. Ardından orta ateşte 5-6 dakika pişirin.
  3. Belirtilen süre geçtikten sonra yumurtayı bir kaşıkla alın ve soğuk su dolu bir kaseye koyun. Bu işlem, yumurtanın pişme süresini durduracaktır.
  4. Bu kasede yumurtanın bekleme süresi, özellikle kahvaltıya hazırlıyorsanız, 5-6 saniye olmalıdır.
  5. Bekleme süresi dolunca, yumurtayı tekrar kaşıkla alın ve bir tabağa yerleştirin.
  6. Tabakta kaşığın tersiyle yumurtanın kabuğuna vurarak kabuğunu soyun. Kayısı kıvamında yumurtanız servise hazır!

Kefir Tarifi

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı kefir tanesi
  • Cam kavanoz
  • Plastik süzgeç

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütü kaynatın ve kaymağını üzerinden alın. Ardından süte kefir tanelerini ekleyin.
  2. Kullandığınız kabın metal olmamasına dikkat edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra kabınızın üzerini temiz bir bez ile kapatın.
  3. 20-25 °C’de kalacak şekilde karanlık bir ortamda 2 gün kadar sütü bekletin. Bu sürede süt pıhtılaşacaktır.
  4. Mayalanmış olan bu sütü plastik bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün.
  5. Dilerseniz kefirinizi sade olarak tüketebilir, dilerseniz içine meyve taneleri ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

28. Gün Sahur Menüsü: Cevizli Börek, Kayısı Kıvamında Yumurta ve Kefir

28. Gün Sahur Menüsü: Cevizli Börek, Kayısı Kıvamında Yumurta ve Kefir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin