1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 28. Gün İftar Menüsü: Terbiyeli Sebze Çorbası, Kabak Yoğurtlusu, Bonfile Sarması ve Kadayıf

28. Gün İftar Menüsü: Terbiyeli Sebze Çorbası, Kabak Yoğurtlusu, Bonfile Sarması ve Kadayıf

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28. Gün İftar Menüsü

28. Gün İftar Menüsü

Ramazan’ın 28. gününde hazırladığımız iftar menüsü, damak zevkinize hitap edecek lezzetlerle dolu. Çorba olarak terbiyeli sebze çorbası, ara sıcak olarak kabak yoğurtlusu, ana yemek olarak ise bonfile sarması tariflerini sunuyoruz. Tatlı olarak ise klasik bir lezzet olan şerbetli kadayıf ile sofranızı taçlandırıyoruz. İşte detaylı tarifler:

Çorba: Terbiyeli Sebze Çorbası

Çorba: Terbiyeli Sebze Çorbası
Malzemeler:

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 sap pırasa
  • 1 adet orta boy istiridye mantarı
  • 100 gr ıspanak
  • 3 litre sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Nasıl yapılır?

Çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kase içinde çırpın ve kenara ayırın. Havuçları tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Pırasayı ince ince kıyın. İstiridye mantarını da havuçların büyüklüğünde doğrayın. Ispanakları da aynı şekilde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, havucu ve pırasayı ilave ederek 2 dakika kadar kavurun. Tencereye mantarları ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Sebze suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan sebze suyundan yoğurtlu terbiyeye 2 kepçe ilave ederek çırpın. Ilınan terbiyeyi tencereye dökün ve karıştırın. Ispanakları, tuzu ve karabiberini eklediğiniz çorbayı 10 dakika daha orta ateşte pişirerek sıcak olarak servis yapın.

Ara Sıcak: Kabak Yoğurtlusu

Ara Sıcak: Kabak Yoğurtlusu
Malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 tutam toz kırmızı biber

Nasıl yapılır?

Kabakları yıkayın ve bir soyacak yardımıyla ince dilimler halinde kesin. Kızartma tavasına yağı alın ve kızdırdığınız yağda doğradığınız kabakları pembeleşinceye kadar kızartın. Bir kasede yoğurtları karıştırın ve içine rendelenmiş sarımsakları ekleyin. İnce doğradığınız dere otlarını yoğurda ilave edin ve kızarttığınız kabakların üzerine gezdirin. En üstüne de toz kırmızı biber serpiştirerek sıcak olarak servis edin.

Ana Yemek: Fırında Bonfile Sarma

Ana Yemek: Fırında Bonfile Sarma
Malzemeler:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet biftek (ince dövülmüş)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Nasıl yapılır?

Öncelikle havuçların kabuklarını soyun ve uçlarını ayıklayın. Renkli biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkararak ince uzun şeritler halinde doğrayın. Soğanları da şerit halinde doğrayın. Havucu da biberlerle aynı ölçüde doğrayın. İnce uzun doğradığınız biberler, havuçlar ve soğanlardan bir tutam alarak bifteklerin üzerine yerleştirin. Baharatları bir kapta karıştırıp bonfilenin üzerine sürün. Daha sonra da biftekleri dikkatli bir şekilde yavaş yavaş sarın. Tavaya bir miktar yağ ilave edin ve yağ ısınınca, rulo şeklinde sardığınız biftekleri yüksek ateşte hızlıca mühürleyin. Mühürleme işlemi, etin lezzetini ve yumuşaklığını korumasını sağlar. Mühürlenen biftek sarmaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Tatlı: Kadayıf Tatlısı

Malzemeler:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı Antep fıstığı içi
  • 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdiğiniz şerbet karışımına limon suyu ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde bekletin. Tel kadayıfı geniş bir tepsiye alın, elinizle açıp havalandırdıktan sonra açın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Kullanacağınız tepsiyi bolca yağlayıp geri kalan tereyağını ılınması için kenarda bekletin. Antep fıstıklarını yağlanmış fırın tepsisine serpiştirin. Yağlanmış ve fıstıkla kaplanmış tepsinin tabanını tel tel açtığınız kadayıfların yarısıyla kaplayın. Bu esnada kadayıfları azar azar serpiştirerek tereyağına yapışmalarını sağlayın. İyice sıkışması için bir tepsiyle üzerinden geçin. İnce çekilmiş Antep fıstığı içini kadayıfların üzerini örtecek şekilde serpiştirin. Kalan kadayıfları azar azar ekleyin ve üzerine bastırarak fıstıkların üzerini kaplayın. Kalan eritilmiş tereyağı ile tatlının üzerini yağlayın. Fıstıklı kadayıfı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üst kısmı kızaran tatlıyı, dikkatli bir şekilde ters çevirin ve diğer tarafını da 10 dakika kadar kızartın. Her iki tarafı da nar gibi kızaran kadayıfı, ılınması için 2 dakika kadar bekletin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti azar azar gezdirin. Şerbetini içine çeken kadayıfı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

28. Gün İftar Menüsü: Terbiyeli Sebze Çorbası, Kabak Yoğurtlusu, Bonfile Sarması ve Kadayıf
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin