1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 27. Gün Sahur Menüsü: Tava Böreği, Bulut Yumurtası ve Kakaolu Süt

27. Gün Sahur Menüsü: Tava Böreği, Bulut Yumurtası ve Kakaolu Süt

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27. Gün Sahur Menüsü

27. Gün Sahur Menüsü

27. gün sahur menüsünde, hem pratik hem de lezzetli tariflerle sofralarınızı şenlendirecek öneriler sunuyoruz. Kolay yapımı ile dikkat çeken tava böreği, farklı bir yumurta tarifi arayanlar için bulut yumurta ve içecek olarak kakaolu, kuru hurma püreli süt tarifini derledik. İşte detaylarıyla 27. gün sahur menüsü…

27. Gün Sahur Menüsü: Tava Böreği, Bulut Yumurtası ve Kakaolu Süt

Tava Böreği Tarifi
Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl Yapılır?

Öncelikle kullanacağınız tavayı kısık ateşte yanan ocağa yerleştirin ve 1 adet yufkayı, kenarları tavadan dışarıya taşacak şekilde yerleştirin. Geniş bir kasede süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Geriye kalan 3 adet yufkayı parçalayın ve bu yufkaları yumurtalı karışıma batırın. Tavanın üzerindeki yufkanın üzerine parçalar halinde yumurtalı harca batırdığınız yufkaları yerleştirin. Ardından rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. Kenarları taşan yufkaları içe doğru katlarken, yumurtalı karışımı da kuru olan yufkaların üzerine sürerek yapışmasını sağlayın. Böreği tamamen kapattıktan sonra tavanın kapağını kapatın ve kısık ile orta arasında bir ateşte her bir yüzeyini 15’er dakika pişirin.

Bulut Yumurtası Tarifi
Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurtaların beyazını ve sarısını dikkatlice ayırın. Sarıların dağılmaması önemli bir detay. Bir kaba yumurta beyazlarını alın ve içine tuz ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. 3-4 dakika boyunca yumurta beyazları katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin, yumurta beyazını 2 parça halinde yayarak ortasını çukur şeklinde açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3-4 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp çukurlaştırdığınız alana yumurta sarılarını ekleyin ve 3-4 dakika daha fırına verin.

Kakaolu ve Kuru Hurma Püreli Süt Tarifi
Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 2 adet kuru hurma

Nasıl Yapılır?

Sütü ve kakaoyu bir cezveye alın ve orta ateşte ısıtın. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp mutfak robotuna yerleştirin. Sıcak kakaolu sütü ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Son olarak, karışımı tekrar ısıtıp servis edin. Afiyet olsun!

27. Gün Sahur Menüsü: Tava Böreği, Bulut Yumurtası ve Kakaolu Süt

27. Gün Sahur Menüsü: Tava Böreği, Bulut Yumurtası ve Kakaolu Süt
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin