1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 26. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Biberli Yumurta ve Karadut Kompostosu

26. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Biberli Yumurta ve Karadut Kompostosu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26. Gün Sahur Menüsü

26. Gün Sahur Menüsü

Günün sahur menüsünde, bol lifli ve hafif tariflerle karşınızdayız. Fit ve pratik olan yulaflı kahvaltı poğaçası, biberli yumurta ve sağlıklı beslenmenizi destekleyecek karadut kompostosu ile gününüzü en iyi şekilde geçirebilirsiniz. İşte 26. gün sahur menüsü!

26. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Biberli Yumurta ve Karadut Kompostosu

Yulaflı Kahvaltı Poğaçası Tarifi
Malzemeler:

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 4 yemek kaşığı light yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 15 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 5 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 avuç taze maydanoz, doğranmış
  • 1 avuç taze dereotu, doğranmış
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırarak hamur kıvamına getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte şeklinde dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Bu tarif, poğaça sevenler için lezzetli ve düşük kalorili bir alternatiftir. Lif, protein ve kalsiyum açısından zengindir. Lor peyniri ve yulaf sayesinde uzun süre tokluk sağlar. Süt ürünlerinden elde edilen kalsiyum, göbek çevresindeki yağların yıkımına yardımcı olur. Unlu ve yağlı poğaçalara kıyasla sindirimi çok daha rahattır.

26. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Biberli Yumurta ve Karadut Kompostosu

Biberli Yumurta Tarifi
Malzemeler:

  • 1 adet dolmalık biber
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Yapışmaz bir tavada zeytinyağını ısıtın. Dolmalık biberleri halkalar halinde doğrayarak çekirdeklerini çıkarın. Doğradığınız biberleri tavaya ekleyin ve 1 dakika kadar kızartın. Kızaran biberlerin üzerine dikkatlice yumurtaları kırın. Tuz ve karabiberle tatlandırarak, 3 dakika daha pişirin. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini biberlerin üzerine serpin ve kaşar eriyene kadar pişirmeye devam edin. Bu tarif, sabah kahvaltınızda enerji verecek ve lezzetiyle damak çatlatacaktır.

Karadut Kompostosu Tarifi
Malzemeler:

  • 50 gram kara dut
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 adet limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Birkaç dal taze nane

Nasıl Yapılır?

Dutları ve suyu bir tencerede 10 dakika kaynatın. Ardından şekerinizi ekleyin ve 5-6 dakika daha kaynatmaya devam edin. Limon suyunu da ilave ederek altını kapatın. Eğer varsa birkaç dal taze nane ekleyin ve aromasını vermesi için bekleyin; ardından naneyi çıkarın. Kompostonuz servise hazır. Bu tarif, hem serinletici hem de sağlıklı bir içecek alternatifi sunmaktadır. Afiyet olsun!

26. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Biberli Yumurta ve Karadut Kompostosu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin