26. Gün Sahur Menüsü
Ramazan ayının 26. gününde sahur için bol lifli ve hafif tariflerle karşınızdayız. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu tarifler, gün boyunca enerjinizi yüksek tutmanıza yardımcı olacak. İşte 26. gün sahur menüsü:
Chialı Omlet
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (tavaya konulacak)
- Göz kararı tuz
Üzerine:
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
Nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kapta yumurta, chia tohumu, süt, nane, kekik, pul biber ve tuzu iyice çırpın.
- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve ısıtın.
- Hazırladığınız yumurtalı karışımı tavaya dökün ve kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra bir tutam kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Beyaz Peynirli Salata
Malzemeler:
- Marul
- Roka
- Domates
- Salatalık
- Taze soğan
- Maydanoz
- Beyaz peynir
- Siyah veya yeşil zeytin
- Keten tohumu
- Tuz, zeytinyağı, limon suyu
Nasıl yapılır?
- Salata malzemelerini iri parçalar halinde doğrayın.
- Bir kapta zeytinyağını ve limon suyunu ekleyerek malzemeleri iyice harmanlayın. Dilerseniz tuz da ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız salatayı kaselere veya bir salata tabağına yerleştirin.
- Salatanın üzerine beyaz peynirleri dilimleyerek ekleyin.
- Zeytinlerle süsleyin ve son olarak keten tohumunu serpiştirerek servis edin.
Kakaolu Ballı Süt
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı süzme bal
- 1 çay kaşığı kakao
Nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kasede bal ile kakaoyu karıştırarak kakaolu balı hazırlayın.
- Bir su bardağı sütü tencereye alıp kaynatın.
- Kaynayan sütü, kakaolu bal karışımının üzerine dökün ve içindeki bal eriyene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız kakaolu ballı sütü isterseniz sıcak, isterseniz soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!