1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 26. Gün İftar Menüsü: Közlenmiş Kapya Biber Çorbası, Rum Böreği, Islama Köfte ve Etimek Tatlısı

26. Gün İftar Menüsü: Közlenmiş Kapya Biber Çorbası, Rum Böreği, Islama Köfte ve Etimek Tatlısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26. Gün İftar Menüsü

26. Gün İftar Menüsü

Bu akşam iftar menümüzde damakları şenlendirecek lezzetler bir araya geldi. Çorba olarak közlenmiş kapya biber çorbasını, ara sıcak olarak Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden rum böreğini, ana yemek olarak Adapazarı’nın meşhur ıslama köftesini ve tatlı olarak da hafif bir etimek tatlısını deneyebilirsiniz. İşte detaylı tarifler:

Çorba: Közlenmiş Kapya Biber Çorbası

Malzemeler:

  • 6 adet kırmızı dolma biber
  • 1 adet patates
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber (damak zevkinize göre)

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, küçük soğanı ve sarımsakları zeytinyağı ile bir tencerede soteleyin. Ardından üzüm sirkesini ilave edin.
  • Közlenmiş biberlerinizi, patatesi ve 3 su bardağı suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. İsterseniz burada tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
  • Patatesler yumuşayınca, bir el mikseri ile püre haline getirin.
  • Servis ederken kasenin dibine kıtır ekmek koyup üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz ekleyebilirsiniz.

Ara Sıcak: Rum Böreği

Malzemeler:

  • 150 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 kemer patlıcan

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı bir şekilde soyun ve 1 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.
  • Dilimi tuzlu suda bekletip kurulayın. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, tuz ve beyaz biberi bir kapta karıştırın.
  • Bu karışımı patlıcan halkalarının bir yüzüne yerleştirip, derin bir tavada kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Ana Yemek: Islama Köfte

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sunum İçin:

Sunum İçin:

  • 18 dilim ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet et bulyon

Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için kıymayı derin bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. Diğer malzemeleri de ilave edip iyice yoğurun.
  • Harcı streç filmle kaplayıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen harçtan köfteleri şekillendirin ve ızgarada veya az yağda kızartın.
  • Diğer yandan bir tencerede suyu kaynatın, içine et bulyonu ekleyip karıştırın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin, içine toz kırmızı biberi ekleyip hızlıca karıştırın.
  • Hazırladığınız tereyağlı biberi et suyuna ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Dilimlediğiniz ekmekleri et suyu sosuna batırarak ızgarada her iki yüzünü hafifçe kızartın.
  • Servis tabağına kızarttığınız ekmek dilimlerini alın, üzerine sos gezdirip köfteleri dizin. Sıcak servis edin.

Tatlı: Etimek Tatlısı

Malzemeler:

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti İçin:

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi İçin:

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası (isteğe bağlı mısır nişastası da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Süslemek İçin:

Süslemek İçin:

  • Antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için derin bir tencereye sütü, yarım su bardağı toz şekeri, unu ve nişastayı ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başladığında vanilya ve tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra muhallebiyi şerbetli etimeklerin üzerine dökün ve kaşıkla düzeltin.
  • Bir kapta süt ile krem şantiyi mikserle çırpın. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce muhallebisinin soğuduğundan emin olun.
  • Tatlıyı bir gün buzdolabında bekletmek, lezzetini artıracaktır. Servis yapmadan önce üzerini Antep fıstığı, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

26. Gün İftar Menüsü: Közlenmiş Kapya Biber Çorbası, Rum Böreği, Islama Köfte ve Etimek Tatlısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin