25. Gün Sahur Menüsü
Bu ramazan ayında sahur sofralarınızı zenginleştirecek lezzetleri sizlerle paylaşıyoruz. Yumurtalı ekmek, kaşarlı patates tava ve hibiskus şerbeti ile sağlıklı ve doyurucu bir sahur geçirebilirsiniz. İşte 25. gün sahur menüsü için gereken malzemeler ve yapılış aşamaları:
Yumurtalı Ekmek
- Malzemeler:
- Dilimlenmiş bayat ekmekler
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ
- Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları geniş bir kasede çırpın ve yeterli miktarda tuz ekleyin.
- Teflon tavayı ısıtın ve üzerine sıvı yağı ekleyin.
- Bayat ekmek dilimlerinin her iki yüzünü yumurtaya buladıktan sonra, kızdırdığınız yağda altın rengi alana kadar kızartın.
- Hazırladığınız yumurtalı ekmekleri sıcak servis edin.
Kaşarlı Patates Tava
- Malzemeler:
- 3 adet büyük boy patates
- 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri yarı yarıya haşlayın, ardından soğumasını bekleyin.
- Soğuyan patatesleri rendeleyin ve üzerine yeteri kadar tuz ekleyin.
- Bir yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağın yarısını tavaya koyun, ardından patates rendesini tavaya yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini kenarlardan taşmayacak şekilde serin.
- Patateslerin üst kısmını tekrar kaplayacak şekilde kalan rendeyi ekleyin.
- Altı kızardıktan sonra patatesi, kapak veya tabak yardımıyla çevirin ve tavaya kalan sıvı yağ ve tereyağını ekleyin.
- Diğer tarafını da aynı şekilde kızartarak altın rengi almasını sağlayın.
Hibiskus Şerbeti
- Malzemeler:
- 2 litre ılık su
- 3 yemek kaşığı hibiskus
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 1/2 limon
- 3/4 su bardağı şeker
- Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye ılık suyu, hibiskusu, tarçını, karanfili ve bütün limonu ekleyin.
- Karışımı kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar kendi halinde kaynatın.
- Ateşten alıp, karışımı ince bir tülbentle süzün.
- Şekerini ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra şerbeti dolaba kaldırın ve soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun!