1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 25. Gün Sahur Menüsü: Menemen, Lavaş Tost ve Badem Sütü Tarifleri

25. Gün Sahur Menüsü: Menemen, Lavaş Tost ve Badem Sütü Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25. Gün Sahur Menüsü

25. Gün Sahur Menüsü

Ramazan ayının bu 25. gününde sahur sofralarımızı zenginleştirecek lezzetler ile karşınızdayız. Özellikle kahvaltı sofralarında sıkça tercih edilen ve özlenen tatları bir araya getirdik. Mükemmel bir menemen, lezzetli lavaş tost ve besleyici badem sütü ile sahur sofranız tam anlamıyla bir şölen olacak. İşte 25. gün sahur menüsü için gerekli malzemeler ve tarifler:

Menemen Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • 4 adet yumurta

Menemen Nasıl Yapılır?

– Öncelikle domatesleri küp küp doğrayın ve bir kenara ayırın. Ardından bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.

– Kavrulan soğanların üzerine biber salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra doğradığınız domatesleri ekleyin ve harcı 5-10 dakika pişirin.

– Pişen harcın içine karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ilave edin. Son olarak, ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve çırpılmış 4 yumurtayı üzerine dökün.

– Tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra, isteğe bağlı olarak rondodan geçirilmiş fesleğen ile lezzetini artırabilirsiniz.

Lavaş Tost Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet lavaş
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Domates
  • Kaşar peynir dilimi
  • Biber ve zeytin dilimleri

Lavaş Tost Nasıl Yapılır?

– Öncelikle salçaya zeytinyağını ve kekiği ekleyip iyice karıştırın. Eğer karışım koyu ise çok az su ekleyerek akışkan bir kıvam elde edin.

– Bir adet lavaşı düz bir zemine serin ve her tarafına hazırlamış olduğunuz salçalı sostan sürün.

– Dilimlenmiş biber, zeytin ve domatesleri lavaşın üzerine yerleştirin. Lavaşı dikkatlice katlayarak tost makinesinde 3 ila 5 dakika kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Badem Sütü Tarifi

Malzemeler:

  • 400 gram çiğ badem
  • 4 bardak su

Badem Sütü Nasıl Yapılır?

– Bademlerin üzerine su ekleyin ve üzerini kapatarak bir gece bekletin. Bekleme süresinin ardından bademleri süzerek iyice yıkayın.

25. Gün Sahur Menüsü: Menemen, Lavaş Tost ve Badem Sütü Tarifleri

– Ardından, bademleri bir blender yardımıyla suyu çıkana kadar çekin. Elde ettiğiniz karışımı temiz bir tülbent bezine koyun ve sıkın, böylece badem sütünü elde etmiş olacaksınız.

– Elde ettiğiniz badem sütünü kavanozlara doldurarak buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında sakladığınız badem sütü, kahvaltılarınızda veya içeceklerinizde harika bir alternatif olacak.

25. Gün Sahur Menüsü: Menemen, Lavaş Tost ve Badem Sütü Tarifleri

Afiyet olsun!

25. Gün Sahur Menüsü: Menemen, Lavaş Tost ve Badem Sütü Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin