25. Gün Sahur Menüsü
Ramazan ayının bu 25. gününde sahur sofralarımızı zenginleştirecek lezzetler ile karşınızdayız. Özellikle kahvaltı sofralarında sıkça tercih edilen ve özlenen tatları bir araya getirdik. Mükemmel bir menemen, lezzetli lavaş tost ve besleyici badem sütü ile sahur sofranız tam anlamıyla bir şölen olacak. İşte 25. gün sahur menüsü için gerekli malzemeler ve tarifler:
Menemen Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- 4 adet yumurta
Menemen Nasıl Yapılır?
– Öncelikle domatesleri küp küp doğrayın ve bir kenara ayırın. Ardından bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
– Kavrulan soğanların üzerine biber salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra doğradığınız domatesleri ekleyin ve harcı 5-10 dakika pişirin.
– Pişen harcın içine karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ilave edin. Son olarak, ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve çırpılmış 4 yumurtayı üzerine dökün.
– Tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra, isteğe bağlı olarak rondodan geçirilmiş fesleğen ile lezzetini artırabilirsiniz.
Lavaş Tost Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet lavaş
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tutam kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Domates
- Kaşar peynir dilimi
- Biber ve zeytin dilimleri
Lavaş Tost Nasıl Yapılır?
– Öncelikle salçaya zeytinyağını ve kekiği ekleyip iyice karıştırın. Eğer karışım koyu ise çok az su ekleyerek akışkan bir kıvam elde edin.
– Bir adet lavaşı düz bir zemine serin ve her tarafına hazırlamış olduğunuz salçalı sostan sürün.
– Dilimlenmiş biber, zeytin ve domatesleri lavaşın üzerine yerleştirin. Lavaşı dikkatlice katlayarak tost makinesinde 3 ila 5 dakika kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Badem Sütü Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram çiğ badem
- 4 bardak su
Badem Sütü Nasıl Yapılır?
– Bademlerin üzerine su ekleyin ve üzerini kapatarak bir gece bekletin. Bekleme süresinin ardından bademleri süzerek iyice yıkayın.
– Ardından, bademleri bir blender yardımıyla suyu çıkana kadar çekin. Elde ettiğiniz karışımı temiz bir tülbent bezine koyun ve sıkın, böylece badem sütünü elde etmiş olacaksınız.
– Elde ettiğiniz badem sütünü kavanozlara doldurarak buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında sakladığınız badem sütü, kahvaltılarınızda veya içeceklerinizde harika bir alternatif olacak.
Afiyet olsun!