1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 23. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Mantarlı Yumurta ve Karadut Kompostosu

23. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Mantarlı Yumurta ve Karadut Kompostosu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23. Gün Sahur Menüsü

23. Gün Sahur Menüsü

Günün sahur menüsünde, sağlıklı ve hafif tariflerle dolu bir seçenek sunuyoruz. Bol lifli ve pratik olan bu tarifler, hem lezzetli hem de besleyici. Yulaflı kahvaltı poğaçası, mantarlı yumurta ve kan şekerinizi dengelemeye yardımcı, kan yapıcı karadut kompostosu ile gününüzü enerjik geçirmenizi sağlayacak. İşte 23. gün sahur menüsü:

23. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Mantarlı Yumurta ve Karadut Kompostosu

Yulaflı Kahvaltı Poğaçası

Malzemeler:

23. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Mantarlı Yumurta ve Karadut Kompostosu

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 4 kaşık light yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 15 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 5 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 1 avuç dereotu (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri geniş bir kasede iyice karıştırarak homojen bir hamur elde edin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, hamuru köfte şeklinde dizin.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.
  • Bu tarif, poğaça sevenler için düşük kalorili ve lezzetli bir alternatif sunar. Lif, protein ve kalsiyum açısından zengindir.
  • Lor peyniri ve yulaf sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.
  • Süt ürünlerinden gelen kalsiyum, göbek çevresindeki yağların azalmasına yardımcı olur.
  • Unlu ve yağlı poğaçalara kıyasla çok daha kolay sindirilir.

Mantarlı Yumurta

Malzemeler:

23. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Mantarlı Yumurta ve Karadut Kompostosu

  • Yarım paket kültür mantarı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik

Nasıl yapılır?

  • Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Mantarları yıkayıp, toprağını temizleyin ve kurulayın. Kuruladığınız mantarları ince dilimler halinde kesin.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alarak ısıtın. Soğanları ve tuzu ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar orta ateşte kavurun.
  • Mantarları ilave edip, 2-3 dakika kadar soteleyin. Mantarlar yumuşadığında yumurtaları kırın ve istediğiniz kıvamda pişirin.
  • Tuz, karabiber ve taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Karadut Kompostosu Tarifi

Malzemeler:

23. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Mantarlı Yumurta ve Karadut Kompostosu

  • 50 gram kara dut
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre su
  • 1 limon veya 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Birkaç dal taze nane

Nasıl yapılır?

  • Dutları ve suyu bir tencerede 10 dakika kadar kaynatın. Ardından, şekeri ilave edip 5-6 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  • Limon suyu veya limon tuzunu ekleyerek altını kapatın. Eğer varsa birkaç dal taze nane ekleyin ve aromasını vermesi için bir süre bekletin, daha sonra naneyi çıkarın.
  • Karadut kompostonuz servise hazırdır. Soğuk veya sıcak olarak, damak zevkinize göre tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

23. Gün Sahur Menüsü: Yulaflı Poğaça, Mantarlı Yumurta ve Karadut Kompostosu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin