1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 23. Gün Sahur Menüsü: Kıymalı Tepsi Böreği, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifi

23. Gün Sahur Menüsü: Kıymalı Tepsi Böreği, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23. Gün Sahur Menüsü

23. Gün Sahur Menüsü

Sahur menüsünün 23. gününde, hem lezzetli hem de pratik tariflerle karşınızdayız. Kıymalı tepsi böreği ve yanında hafif bir yumurta salatası ile güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca, tarçınlı süt, kan şekerinizi dengede tutacak ve tokluk hissinizi artıracaktır. İşte 23. gün sahur menüsü için önerilerimiz:

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
Malzemeler:

  • 5-6 adet yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet iri domates
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Nasıl yapılır?

Öncelikle, böreğin iç harcını hazırlamakla başlayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymalar rengini aldıktan sonra, doğradığınız yeşil biberleri ilave edin. Son olarak, küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve baharatları da ekleyerek iç harcı ocaktan alın.

23. Gün Sahur Menüsü: Kıymalı Tepsi Böreği, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifi

Yuvarlak ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın ve ilk kat olarak bir yufka serin. Üzerine, süt, sıvı yağ ve yumurtadan oluşan sosu sürün. İkinci kat için bir yufkayı parçalara ayırarak tepsiye yerleştirin ve üzerine tekrar sos sürün. Kıymalı harcın yarısını yufkanın üzerine yayın, ardından tekrar sos sürün. İki adet yufkayı soslayarak tepsiye yerleştirin ve kalan kıymalı harcı da ekleyin. Son olarak, bir yufkayı parçalayarak kıymanın üzerine serin ve üzerini sos ile kaplayın. Tepsinin kenarlarından taşan yufkaları alt tabana doğru katlayın ve kalan sosu gezdirin. Dilimleyip isterseniz üzerine çörek otu ekleyin. 180 derece fırında altlı üstlü pişirin.

23. Gün Sahur Menüsü: Kıymalı Tepsi Böreği, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifi

Yumurta Salatası Tarifi
Malzemeler:

  • 4-5 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 2 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Nasıl yapılır?

Bütün yeşillikleri göz kararı ince ince doğrayın. Haşlanmış yumurtaları dilimleyin ve hazırladığınız yeşilliklerle birleştirin. Baharatları ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servise hazırlayın. İsterseniz üzerine birkaç zeytin ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarçınlı Süt Tarifi
Malzemeler:

  • 1 su bardağı az yağlı ya da tam yağlı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Nasıl yapılır?

Öncelikle sütü bir tencerede ısıtın. Süt ısındıktan sonra bir bardağa aktarın ve üzerine tarçını ekleyerek iyice karıştırın. Tarçınlı sütünüz artık hazır! Afiyet olsun.

23. Gün Sahur Menüsü: Kıymalı Tepsi Böreği, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin