1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 23. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

23. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23. Gün İftar Menüsü

23. Gün İftar Menüsü

Bu akşam iftar sofralarınızı zenginleştirecek 23. gün menümüzü sizlerle paylaşıyoruz. Menümüzde lezzetli bir çorba, hafif bir ara sıcak ve doyurucu bir ana yemek yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra, tatlı olarak da hafif bir seçenek olan hindistan cevizli zebra tatlısı ile sofralarınızı taçlandırabilirsiniz. İşte detaylı tarifler:

23. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

Çorba: Havuçlu Kabak Çorbası
Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy havuç
  • 5 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 avuç dereotu
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 su bardağına yakın süt
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

Sebzelerinizi rendeledikten sonra zeytinyağında, suyu çekene kadar kavurun. Ardından unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Sonrasında ılık suyu ekleyin ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra süt, tuz ve dereotunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. İsterseniz çorbayı bir blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Ara Sıcak: Ispanaklı Milföy
Malzemeler:

  • 6 milföy hamuru
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 küçük boy soğan
  • 300 gram ıspanak
  • 2 kaşık peynir
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

Ispanak yapraklarını ve kuru soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanları pembeleşene kadar soteleyin. Ispanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Karışımı derin bir kaseye alıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra peynir, yumurta sarısı, tuz ve karabiberle karıştırın.

Milföyleri oda sıcaklığında beklettikten sonra merdane ile inceltin. Bir bıçak yardımıyla milföyleri beş eşit parçaya ayırın. Milföy şeritlerinin uç kısımlarına az miktarda ıspanak koyup rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Ana Yemek: Fırında Kıymalı Patates
Malzemeler:

  • 4-5 tane patates
  • 100-150 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane domates
  • 2 tane sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Nasıl Yapılır?

Tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma pişince küp küp doğranmış biberleri ekleyin ve güzelce kavurun. Son olarak küp doğranmış domatesleri, iri parçalar halinde kesilmiş sarımsağı ve salçaları ekleyin, karıştırın.

Kıymalı harcımıza üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Patatesleri soyup halka veya elma dilimi şeklinde doğrayarak borcama dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı dökün ve 200 derece fırında patatesler pişene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

23. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

Tatlı: Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı
Malzemeler:

Beyaz Muhallebi İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paket vanilin

Kakaolu Muhallebi İçin:

23. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı çikolata kreması
  • 4 adet taze nane yaprağı

Nasıl Yapılır?

Öncelikle iki ayrı tencerede beyaz ve kakaolu muhallebiyi koyu kıvam alana kadar pişirin. Şeklini vermek istediğiniz kaseleri hafifçe yağlayın. Pişirdiğiniz muhallebilerden ikişer yemek kaşığı olacak şekilde bir kakaolu, bir beyaz muhallebiden ekleyerek kaseleri doldurun.

Hazırladığınız muhallebileri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında en az 2 saat soğutun. Soğuyan tatlıları kaselerden çıkarın ve hindistan cevizine bulayın. Üzerine çikolata kreması ekleyip taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

23. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin