1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye

22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22. Gün İftar Menüsü

22. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının bu 22. gününde, iftar sofralarınızı zenginleştirecek lezzetler hazırladık. Başlangıç olarak soğuk nohutlu buğdaylı çorba, ardından pastırmalı kaşarlı milföy ve ana yemek olarak tavuk şiş tarifimizi sunuyoruz. Tatlı olarak ise kakaolu ıslak kurabiye ile bu güzel menüyü taçlandırmayı öneriyoruz. İşte detaylı tarifler:

Çorba: Nohutlu Buğdaylı Soğuk Çorba

Malzemeler:

22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı yoğurt (veya 500 gr. yoğurt)
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (veya taze nane yaprakları)
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır?

  • Yoğurdu bir kasede çırpın ve su ekleyerek ayran kıvamına getirin.
  • Haşlanmış buğday, nohut, tuz ve nane ekleyerek karıştırın.
  • Taze nane kullanıyorsanız, incecik kıyıp ekleyin.
  • Zeytinyağını gezdirerek servis yapın.

Ara Sıcak: Pastırmalı Kaşarlı Milföy

Malzemeler:

22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye

  • Milföy hamuru
  • Pastırma
  • Kaşar peyniri

Nasıl yapılır?

  • Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin.
  • Yumuşadıktan sonra her bir milföyün içine ince ince kıyılmış pastırma ve dilimlenmiş kaşar peyniri koyun.
  • Üçgen şeklinde kapatın ve uçlarını yapıştırarak kaşar peynirinin dışarı sızmasını engelleyin.
  • Tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Ana Yemek: Tavada Tavuk Şiş

Malzemeler:

22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye

  • 2 adet bütün tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt veya ayran
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Nasıl yapılır?

  • Tavukları büyük küpler halinde doğrayın.
  • Yoğurt, salça, tuz, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın.
  • Karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Tavuk parçalarını şişlere dizin.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve şişlerin her tarafını iyice kızartın.
  • Servis tabağına alıp doğranmış soğan, közlenmiş domates ve biber ile birlikte sunun.

Tatlı: Kakaolu Islak Kurabiye

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 120 ml. sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şurubu için:

22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)

Servisi için:

22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Nasıl yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Derin bir karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin.
  • Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın.
  • Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamurların ortasına parmağınızla bastırarak düğme şekli verin ve tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatladığında fırından çıkarın.
  • Bu esnada şerbeti hazırlayın. Yayvan bir kaseye toz şeker ve suyu aktarın, şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Kurabiyeleri ilk sıcaklığını alması için 3 dakika bekletin. Ardından her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin.
  • Şerbetin içine çekmesi için en az yarım saat beklettikten sonra üzerlerine hindistan cevizi serpin.

Afiyet olsun!

22. Gün İftar Menüsü: Nohutlu Soğuk Çorba, Pastırmalı Milföy, Tavuk Şiş ve Kakaolu Islak Kurabiye
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin