1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 20. Gün Sahur Menüsü: Yumurtalı Ekmek, Kaşarlı Patates Tava ve Hibiskus Şerbeti

20. Gün Sahur Menüsü: Yumurtalı Ekmek, Kaşarlı Patates Tava ve Hibiskus Şerbeti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20. Gün Sahur Menüsü

20. Gün Sahur Menüsü

Bu sahurda kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, özlediğiniz lezzetlerle dolu bir menü hazırladık. Yumurtalı ekmek, kaşarlı patates tava ve ferahlatıcı hibiskus şerbeti ile sahur sofranız göz dolduracak. İşte 20. gün sahur menüsü için gerekli olan malzemeler ve tarifler:

Yumurtalı Ekmek

Malzemeler:

20. Gün Sahur Menüsü: Yumurtalı Ekmek, Kaşarlı Patates Tava ve Hibiskus Şerbeti

  • Dilimlenmiş bayat ekmekler
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları geniş bir kasede iyice çırpın ve tuz ekleyin.
  • Teflon tavayı ısıtın ve içine sıvı yağı ekleyin.
  • Bayat ekmek dilimlerini önce yumurtaya bulayın, ardından kızgın yağda her iki yüzünü de kızartın.
  • Sıcak olarak servis edin ve yanında çay ile keyifle tüketin.

Kaşarlı Patates Tava

Malzemeler:

20. Gün Sahur Menüsü: Yumurtalı Ekmek, Kaşarlı Patates Tava ve Hibiskus Şerbeti

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri kabuklarını soyduktan sonra yarı yarıya haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri soğutun ve rendeyle rendeleyin.
  • Rendelenmiş patateslere tuz ekleyin ve bir yemek kaşığı tereyağı ile sıvı yağın yarısını tavaya koyarak patatesleri yayın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin, kenarlardan taşmayacak şekilde yerleştirin.
  • Patateslerin altı kızardıktan sonra, tavaya kapak veya tabak yardımıyla çevirin ve kalan yağları ekleyin.
  • Diğer tarafını da kızartarak altın rengi almasını sağlayın.

Hibiskus Şerbeti

Malzemeler:

20. Gün Sahur Menüsü: Yumurtalı Ekmek, Kaşarlı Patates Tava ve Hibiskus Şerbeti

  • 2 litre ılık su
  • 3 yemek kaşığı hibiskus
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1/2 limon
  • 3/4 su bardağı şeker

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye ılık su, hibiskus, karanfil, tarçın ve bütün limonu ekleyin.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise 20 dakika kısık ateşte kendi halinde kaynatmaya devam edin.
  • Ateşten aldıktan sonra karışımı bir tülbentle süzün.
  • Şekerini ekleyin (şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) ve eriyene kadar karıştırın.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldırın ve soğuk servis edin.

Afiyet olsun!

20. Gün Sahur Menüsü: Yumurtalı Ekmek, Kaşarlı Patates Tava ve Hibiskus Şerbeti

20. Gün Sahur Menüsü: Yumurtalı Ekmek, Kaşarlı Patates Tava ve Hibiskus Şerbeti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin