Günün Sahur Menüsü
Bu sahur menüsünde, hem pratik hem de doyurucu tarifler sunarak, gün boyunca tok kalmanıza yardımcı olacak seçenekler hazırladık. 20. gün sahur menüsünde; katmer poğaça, pırasalı yumurta ve vişne hoşafı tariflerine yer verdik. Katmer poğaçayı isterseniz çikolata ezmeli olarak da hazırlayabilirsiniz. Pırasalı yumurta, pırasalı böreği aratmayacak lezzetiyle sofralarınıza renk katacak! Ayrıca, vişne hoşafı ile serinleyebilir ve susamanızın önüne geçebilirsiniz. İşte 20. gün sahur menüsü detayları:
Katmer Poğaça Tarifi
- Malzemeler:
- 1 yumurta (sarısı ve akı ayrılarak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- Kıvamına göre un
- Çörek otu veya susam
- İç Malzemesi:
- Tereyağı
- Peynir
- Nasıl Yapılır?
– Öncelikle, yarım çay bardağı ılık suya mayayı ekleyin ve eritin. Üzerine süt, yumurta akı, şeker, sıvı yağ ve tuzu ilave edin. İyice karıştırın.
– Yapışkan kıvamda olmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde etmek için un ekleyin. Hamuru 8 parçaya bölün ve her birini tabak büyüklüğünde açın. Üstüne tereyağı sürerek açtığınız hamurları üst üste dizin, en son kalan hamurun üstünü yağlamayın.
– Daha sonra hamuru dikkatlice 65 cm kadar açın ve 16 dilime ayırın. Hamur dilimlerinin geniş kısmına iç malzemeyi koyup sarın. 30 dakika kadar mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye poğaçaları dizin, üzerine yumurtanın sarısını sürün.
– Dilerseniz üzerine çörek otu veya susam serpin ve 180 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Pırasalı Yumurta Tarifi
- Malzemeler:
- 1 pırasa
- 3 dilim dana jambon
- 4 yumurta
- 15 gr tereyağı
- Tuz
- Nasıl Yapılır?
– Fırını 180 dereceye ayarlayın. Pırasayı 10 cm uzunluğunda kesin ve sıcak suda hafifçe haşlayın.
– Haşlanmış pırasayı yaprak yaprak ayırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Pırasa yapraklarını kenarlardan başlayarak ortası boş kalacak şekilde sıralayın.
– Jambon dilimlerini şeritler halinde kesin ve pırasa yaprakları arasına yerleştirin. Ortada kalan boşluğa birer yumurta kırın. Pırasa yapraklarının üzerini fırça ile hafifçe yağlayın.
– Tuz serpin ve sıcak fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Vişne Hoşafı Tarifi
- Malzemeler:
- Yarım kilo vişne
- 1 bardak şeker
- 3,5 bardak su
- Nasıl Yapılır?
– Vişneleri ayıklayın ancak çekirdeklerini çıkarmayın. Tencereye su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.
– Şeker eridikten sonra vişneleri içine atıp kısık ateşte pişirin.
– Meyveler yumuşadıktan sonra altını kapatın ve soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!