19. Gün Sahur Menüsü
19. gün sahur menüsünde pratik, lezzetli ve doyurucu tarifleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün menümüzde; pratik sahur böreği, fesleğenli peynirli yumurta ve şeftalili soğuk çay tarifleri bulunuyor. İşte 19. gün sahur menüsü detayları:
Pratik Sahur Böreği
Malzemeler:
- 4-5 adet günlük yufka
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı erimiş tereyağı
İç Malzemeleri:
- 2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 su bardağı kadar beyaz peynir
- Bir avuç taze maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir kaseye yağ, süt ve yumurtayı alarak güzelce karıştırın.
- Yufkaları eşit şekilde dört parçaya kesin. Tezgaha bir parça yufka serip hazırladığınız sostan iki-üç kaşık gezdirerek her yerine yayılmasını sağlayın.
- Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız peynirli harçtan koyarak yufkayı sıkı bir şekilde sarın.
- Uzun şekilde sardığınız yufkayı gül böreği şekline getirerek yağladığınız tavanın ortasına yerleştirin.
- Kalan yufkalarla aynı işlemi tekrarlayıp tavayı doldurun. Son olarak, kalan sosu böreğin üzerine gezdirin.
- Böreğiniz pişerken bir yemek kaşığı kadar tereyağı azar azar üzerine sürerek daha güzel kızarmasını sağlayın.
- Tavanızı orta ateşte alt üst yaparak nar gibi kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Fesleğenli Peynirli Yumurta
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 adet domates
- 100 gram beyaz peynir
- 4-5 dal taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- Tavaya biraz yağ koyup küp küp doğranmış domatesleri kavurun.
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve tavaya ekleyin. Üzerine beyaz peyniri ekleyin.
- Fesleğenleri büyük parçalar halinde doğrayarak karışıma ilave edin.
- Tüm malzemeleri birlikte pişirin ve sıcak servis edin.
Şeftalili Soğuk Çay
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 olgun şeftali
- 1 bardak su
- 2-4 yemek kaşığı siyah çay
- 8 bardak su
Nasıl Yapılır?
- 1 bardak su, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 olgun şeftaliyi küçük bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Şeftalileri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Karışımı 25-30 dakika boyunca soğumaya bırakın.
- Bu sırada siyah çayınızı demleyin ve süzün.
- Demlenmiş çayı sürahiye dökün ve içine şeftali karışımını ekleyin.
- Soğuyan çayı yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin ve ardından bol buz ile servis edin.
Afiyet olsun!