1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 19. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

19. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19. Gün Sahur Menüsü

19. Gün Sahur Menüsü

19. gün sahur menüsünde pratik, lezzetli ve doyurucu tarifleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün menümüzde; pratik sahur böreği, fesleğenli peynirli yumurta ve şeftalili soğuk çay tarifleri bulunuyor. İşte 19. gün sahur menüsü detayları:

Pratik Sahur Böreği

Malzemeler:

  • 4-5 adet günlük yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

İç Malzemeleri:

19. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

  • 2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 su bardağı kadar beyaz peynir
  • Bir avuç taze maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle geniş bir kaseye yağ, süt ve yumurtayı alarak güzelce karıştırın.
  • Yufkaları eşit şekilde dört parçaya kesin. Tezgaha bir parça yufka serip hazırladığınız sostan iki-üç kaşık gezdirerek her yerine yayılmasını sağlayın.
  • Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız peynirli harçtan koyarak yufkayı sıkı bir şekilde sarın.
  • Uzun şekilde sardığınız yufkayı gül böreği şekline getirerek yağladığınız tavanın ortasına yerleştirin.
  • Kalan yufkalarla aynı işlemi tekrarlayıp tavayı doldurun. Son olarak, kalan sosu böreğin üzerine gezdirin.
  • Böreğiniz pişerken bir yemek kaşığı kadar tereyağı azar azar üzerine sürerek daha güzel kızarmasını sağlayın.
  • Tavanızı orta ateşte alt üst yaparak nar gibi kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Fesleğenli Peynirli Yumurta

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 100 gram beyaz peynir
  • 4-5 dal taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Tavaya biraz yağ koyup küp küp doğranmış domatesleri kavurun.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve tavaya ekleyin. Üzerine beyaz peyniri ekleyin.
  • Fesleğenleri büyük parçalar halinde doğrayarak karışıma ilave edin.
  • Tüm malzemeleri birlikte pişirin ve sıcak servis edin.

Şeftalili Soğuk Çay

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 olgun şeftali
  • 1 bardak su
  • 2-4 yemek kaşığı siyah çay
  • 8 bardak su

Nasıl Yapılır?

  • 1 bardak su, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 olgun şeftaliyi küçük bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Şeftalileri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Karışımı 25-30 dakika boyunca soğumaya bırakın.
  • Bu sırada siyah çayınızı demleyin ve süzün.
  • Demlenmiş çayı sürahiye dökün ve içine şeftali karışımını ekleyin.
  • Soğuyan çayı yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin ve ardından bol buz ile servis edin.

Afiyet olsun!

19. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

19. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin