19. Gün Sahur Menüsü
19. gün sahur menüsünde sizlere pratik, lezzetli ve doyurucu tarifler sunmaya devam ediyoruz. Bugünkü menümüzde milföy yufkalı börek, salçalı sosis ve reyhanlı ayran tarifleri yer alıyor. Özellikle salçalı sosisi ev yapımı salça ile hazırlamayı unutmayın. Midenizde reflü problemi varsa, baharat ve salça kullanırken dikkatli olmanızda fayda var. İşte 19. gün sahur menüsü için detaylı tarifler:
Milföy Yufkalı Börek Tarifi
Malzemeler:
- 18 adet kare milföy hamuru
- 3 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi İçin:
- 400 gr kavrulmuş kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu ya da susam
Nasıl Yapılır?
İlk olarak iç harcı hazırlamakla başlayın. Biberleri küçük küpler halinde doğrayın ve ince doğranmış soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve tüm malzemeleri iyice kavurun. Ocaktan almadan önce maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Harcı ılımaya bırakın.
Böreğin sosunu hazırlamak için derin bir kabın içine yumurtaları kırın, üzerine sıvı yağı ve maden suyunu ekleyin. İyice çırpın. 9 adet milföy hamurunu un serptiğiniz tezgahta yan yana ve alt alta dizerek kenarlarını birleştirin. Tek bir hamur haline getirin ve merdane ile açın. Açtığınız milföy hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine bir adet yufkayı yanlardan sarkacak şekilde serin ve hazırladığınız sostan sürün. Diğer iki yufkayı dört parçaya bölün, her parçayı sosa batırarak tepsiye yerleştirin. Kıymalı harcı eşit bir şekilde dağıtın. Son olarak, üçüncü yufkayı da dört parçaya bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Yanlardan sarkan yufkaları içe kapatın ve tekrar soslayın. Kalan milföy hamurlarını açarak böreğin üzerine yerleştirin. Bıçakla kareler halinde kesin ve kalan sosu üzerine gezdirin. 2-3 saat buzdolabında bekletin, ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Salçalı Sosis Tarifi
Malzemeler:
- 2-3 adet sosis
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane, kekik, pul biber
Salçalı Sosis Nasıl Yapılır?
Tereyağını tavada eritip, doğranmış sosisleri ekleyin. Sosisler altın rengi alana kadar kavurun. Pişen sosislere baharatları ekleyin. Bir kabın içinde salçayı suyla açarak sosislerin üzerine dökün. Salçalı sos bir iki kaynadıktan sonra sosisiniz hazır!
Reyhanlı Ayran Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram yoğurt
- 10-15 yaprak taze reyhan
- Tuz
Nasıl Yapılır?
Bir rondo ya da blendera yoğurt ve reyhan yapraklarını ekleyin. Reyhan yaprakları tamamen parçalanana kadar karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuz tüketimini azaltmak için ayranınızı taze ya da kuru baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!