1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 18. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

18. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan ayının bu güzel gününde, sahur sofralarınızı zenginleştirecek pratik ve hızlıca hazırlayabileceğiniz tarifler sunmaya devam ediyoruz. Özellikle yumurta tarifleri arasında çok sevilen yumurta kapama, doyurucu ve besleyici tam buğday unlu krep ve sağlıklı pancarlı ayran tariflerini mutlaka denemenizi öneririz. İşte 18. gün sahur menüsü için gerekli malzemeler ve adım adım yapım aşamaları.

Yumurta Kapama

Yumurta Kapama

Malzemeler:

  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı alın.
  • Yağ ısındıktan sonra üzerine pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye keserek, beyaz kısımları tavaya yerleştirin ve bir süre pişirin.
  • Pişen yumurtaların üzerine tavadaki yağlı pul biberli sostan gezdirerek servis edin.

Tam Buğday Unlu Krep

Tam Buğday Unlu Krep

Malzemeler:

  • 2 orta boy yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak, yumurtayı bir kasede iyice çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek akışkan bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 5-10 dakika dinlendirin. Krep tavanızı hafifçe yağlayın.
  • Üzerine 1 kepçe hamur koyup tavayı sağa sola çevirerek yayıldıktan sonra ön tarafını pişirin.
  • Çevirirken tavayı tekrar hafif yağlayarak arkalı önlü pişirin. Tüm hamuru aynı şekilde pişirmeye devam edin.
  • Şimdiden afiyet olsun!

Pancarlı Ayran

Pancarlı Ayran

Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 küçük pancar
  • 4 su bardağı soğuk su

Nasıl Yapılır?

  • Pancarları haşlayıp soğuduktan sonra bir el blenderi ile püre haline getirin.
  • Hazırladığınız püreye yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
  • Soğuk su ekleyerek ayranınızı hazırlayın. İsteğe bağlı olarak buz ile servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

18. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin