Ramazan ayının bu güzel gününde, sahur sofralarınızı zenginleştirecek pratik ve hızlıca hazırlayabileceğiniz tarifler sunmaya devam ediyoruz. Özellikle yumurta tarifleri arasında çok sevilen yumurta kapama, doyurucu ve besleyici tam buğday unlu krep ve sağlıklı pancarlı ayran tariflerini mutlaka denemenizi öneririz. İşte 18. gün sahur menüsü için gerekli malzemeler ve adım adım yapım aşamaları.
Yumurta Kapama
Malzemeler:
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı alın.
- Yağ ısındıktan sonra üzerine pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye keserek, beyaz kısımları tavaya yerleştirin ve bir süre pişirin.
- Pişen yumurtaların üzerine tavadaki yağlı pul biberli sostan gezdirerek servis edin.
Tam Buğday Unlu Krep
Malzemeler:
- 2 orta boy yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak su
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, yumurtayı bir kasede iyice çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek akışkan bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu 5-10 dakika dinlendirin. Krep tavanızı hafifçe yağlayın.
- Üzerine 1 kepçe hamur koyup tavayı sağa sola çevirerek yayıldıktan sonra ön tarafını pişirin.
- Çevirirken tavayı tekrar hafif yağlayarak arkalı önlü pişirin. Tüm hamuru aynı şekilde pişirmeye devam edin.
- Şimdiden afiyet olsun!
Pancarlı Ayran
Malzemeler:
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 küçük pancar
- 4 su bardağı soğuk su
Nasıl Yapılır?
- Pancarları haşlayıp soğuduktan sonra bir el blenderi ile püre haline getirin.
- Hazırladığınız püreye yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
- Soğuk su ekleyerek ayranınızı hazırlayın. İsteğe bağlı olarak buz ile servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun!