1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 16. Gün Sahur Menüsü: Muhlama, Çiğ Börek ve Kiraz Suyu Tarifleri

16. Gün Sahur Menüsü: Muhlama, Çiğ Börek ve Kiraz Suyu Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16. Gün Sahur Menüsü

16. Gün Sahur Menüsü

Ramazan ayının 16. gününde sahur için hem pratik hem de lezzetli tariflerle karşınızdayız. Sahura kalkmakta zorlananlar için mükemmel seçenekler sunan bu menüde, muhlama ve çiğ börek tarifleri ile birlikte ferahlatıcı kiraz suyu da yer alıyor. Bu tarifler gün boyu enerjinizi artıracak ve tok kalmanızı sağlayacak. İşte 16. gün sahur menüsü için detaylı tarifler ve gerekli malzemeler…

16. Gün Sahur Menüsü: Muhlama, Çiğ Börek ve Kiraz Suyu Tarifleri

Muhlama Tarifi

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 200 gram tel peyniri (arzuya göre kolot veya dil peyniri de kullanabilirsiniz)

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tavada eritin ve yakmamaya özen göstererek köpüklü bir kıvama getirin.
  • Tereyağı iyice kızdığında mısır ununu ekleyin ve orta ateşte mısır ununu kavurmaya başlayın.
  • Ayrı bir sos tenceresinde su ve süt karışımını birleştirip ısıtın.
  • Sıcak su ve süt karışımını mısır unu ve tereyağının üzerine yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Mısır unu ve süt karışımı kıvam almaya başladığında, tel peynirini ekleyin ve ocağın altını kısın.
  • Peynirin erimesi için fazla müdahale etmeden küçük dokunuşlarla karıştırın.
  • Peynir eridikten sonra tüm malzemeleri alt üst ederek karıştırın.
  • Tereyağının üstte çıkmaya başlamasıyla muhlamanız servise hazır demektir.

Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler:

Hamuru İçin:

16. Gün Sahur Menüsü: Muhlama, Çiğ Börek ve Kiraz Suyu Tarifleri

  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Harcı İçin:

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı su

Çiğ Börek (Çibörek) Tarifinin Püf Noktası:

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.
  • Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurlardan limon büyüklüğünde bezeler oluşturun.
  • Ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
  • Bezeleri yuvarlak şekilde açın ve yarısına kaşığın ters kısmıyla kıymalı harçtan yayın.
  • Çatal yardımıyla kapattığınız çiğ börekleri, kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis edin.

Kiraz Suyu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 büyük kâse çekirdekleri çıkarılmış kiraz
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 litre su

Nasıl Yapılır?

  • Kirazları çekirdeklerinden ayıklayıp, büyük bir tencereye alın. Üzerine 2 litre su ekleyip kaynatın.
  • Kaynattıktan sonra altını kapatıp, meyvelerin yumuşaması için bekleyin.
  • Blenderi tencerenin içine alarak kirazları iyice ezin. Ardından 3 litre suyu ve 1 su bardağı şekeri ekleyin.
  • Karışım kaynadıktan sonra altını kapatın ve üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alın.
  • Hazırladığınız kiraz suyunu şişelere koyup, soğutun.

Afiyet olsun!

16. Gün Sahur Menüsü: Muhlama, Çiğ Börek ve Kiraz Suyu Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin