1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 16. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

16. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16. Gün İftar Menüsü

16. Gün İftar Menüsü

Bu akşamki iftar menüsünde hafif ve lezzetli seçenekler sunuyoruz. Çorbamız, havuçlu kabak çorbası ile başlıyor. Ara sıcak olarak ıspanaklı milföy tercih ediyoruz. Ana yemek olarak ise kıymalı patates hazırlıyoruz. Tüm bu lezzetlerin ardından hafif ve tatlı bir kapanış için hindistan cevizli zebra tatlısı mükemmel bir seçim olacaktır. İşte detaylı tariflerimiz…

16. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

Çorba: Havuçlu Kabak Çorbası

Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy havuç
  • 5 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 avuç dereotu
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Nasıl yapılır?

  • Sebzelerinizi rendeleyin ve zeytinyağında suları çekilene kadar kavurun.
  • Suyunu çektikten sonra unu ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  • Daha sonra ılık suyu ekleyin ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Son olarak süt, tuz ve dereotunu ilave edin, 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.

Ara Sıcak: Ispanaklı Milföy

Malzemeler:

  • 6 milföy hamuru
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 küçük boy soğan
  • 300 gram ıspanak
  • 2 kaşık beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Nasıl yapılır?

  • Ispanak yapraklarını ve kuru soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp, soğanları pembeleşene kadar soteleyin.
  • Ispanakları ekleyip, sotelemeye devam edin. Karışımı derin bir kaseye alıp soğumasını bekleyin. Peynir, yumurta sarısı, tuz ve karabiberle karıştırın.
  • Milföyleri oda sıcaklığında beklettikten sonra bir merdane ile hafifçe açın.
  • Bir bıçak yardımıyla milföyleri eşit beş parçaya kesin.
  • Milföy şeritlerinin uç kısımlarına az miktarda ıspanak harcını koyup rulo şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Ana Yemek: Fırında Kıymalı Patates

Malzemeler:

  • 4-5 adet patates
  • 100-150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Nasıl yapılır?

  • Tavaya sıvı yağı ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin.
  • Kavrulan kıymaya küp küp doğranmış biberleri ekleyip güzelce kavurun. Son olarak küp küp doğranmış domatesleri, iri parçalar halinde kesilmiş sarımsağı, domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  • Kıymalı harcın üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın ve altını kapatın.
  • Patatesleri soyup halka veya elma dilimi şeklinde doğrayıp borcama dizin. Hazırladığınız kıymalı harcı patateslerin üzerine eşit şekilde dökün.
  • 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Tatlı: Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

Malzemeler:

  • Beyaz muhallebi için:
    • 3 su bardağı süt
    • 1/2 su bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
    • 1 paket vanilin
  • Kakaolu muhallebi için:
    • 3 su bardağı süt
    • 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
    • 2 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Üzeri için:
    • 1 su bardağı hindistan cevizi
    • 2 yemek kaşığı çikolata kreması
    • 4 adet taze nane yaprağı

    Nasıl yapılır?

    • İki ayrı tencerede, hem beyaz hem de kakaolu muhallebiyi ayrı ayrı koyu kıvam alana kadar pişirin.
    • Şeklini vermek istediğiniz kaseleri yağlayın.
    • Pişirdiğiniz muhallebilerden ikişer yemek kaşığı olacak şekilde bir kakaolu, bir beyaz muhallebiden kase dolana kadar ekleyin.
    • Hazırlanmış olan muhallebileri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.
    • Soğumuş olan tatlıları kaselerden dikkatlice çıkarın ve hindistan cevizine bulayın.
    • Çikolata kremasından 1’er tatlı kaşığı üzerlerine ekledikten sonra taze nane ile süsleyerek tatlınızı servis edin.

    16. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

    16. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı

16. Gün İftar Menüsü: Havuçlu Kabak Çorbası, Ispanaklı Milföy, Fırında Kıymalı Patates ve Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin